2020. augusztus 28., péntek

Online vállalkozási ötletek, ha nem tudsz angolul, de a világpiacon szeretnél érvényesülni

 Vállalkozási ötletek internetes munka ötletet keresőknek

Azok az emberek, akik munkalehetőséget keresnek, mostanában mind többen internetes munkát keresnek. Ez érthető is, hisz az internetes munkák a vállalkozási ötletek abba a csoportjába tartoznak, amelyeket a legkönnyebben elkezdhetnek. Az internetes munkák alig igényelnek pénzt a vállalkozás elkezdéséhez. Ugyanakkor azt is mondhatjuk, hogy az internetes munka szinte kockázatmentes, hisz csak a legtöbbször csak a saját idődet és munkádat kell befektetned. Az internetes munkához nincs szükséges sem épületekre, sem raktárakra. Az internetes munkák nem követelnek meg nyersanyagot és a készáru raktárat is elfelejtheted. Az internetes munkán alapuló vállalkozási ötlet megvalósításához nem kell embereket felvenned, szakembereket fizetned. És ami a legfontosabb, az internetes munkát kicsiben is elkezdheted és végül akár világcéged is lehet. Mondhatjuk tehát, hogy az internetes munka az, amit akár a szobában, vagy a garázsban kezdhetsz és mint világvállalkozó végezheted.

Az internetes munkának több figyelmet érdemlő ágazata van. Azok azok internetes munka tanácsadással foglalkoznak elsősorban a következő ágazatok valamelyikét emelik ki:

  1. Online vállalkozási ötletek idősebbeknek
  2. Online vállalkozási ötletek nőknek
  3. Startup online vállalkozási ötletek

Az utóbbi időben mind többet beszélnek a niche, réspiacot megcélzó online vállalkozásokról is. A niche vállalkozási ötletekről azonban még mindig sokkal kevesebb szó esik mint amennyit a niche, réspiac vállalkozási ötletek megérdemelnének. 

Online vállalkozási ötletek, ha nem tudsz angolul, de a világpiacon szeretnél érvényesülni

Azok közül, akik internetes munka reményében böngészik az internetet, hogy online vállalkozási ötleteket találjon, sokan a külföldi, vagy a világpiacot vennék célba. Ennek okát a piac méretében és a konkurencia méretében kereshetjük. Igaz ugyan, hogy a főleg az angol nyelvre épülő internetes munkákat hirdető online vállalkozási ötletek között közel tízszer nagyobb a konkurencia, mint a magyar online vállalkozási ötleteket ajánlóknak, de ugyanakkor az angol nyelvű internetes munkák piaca mérete legalább ötvenszer nagyobb. Még nagyobb az eltérés a piacon szereplő online vállalkozások és a piac által, az online vállalkozásoknak internetes munkaötleteket kínáló honlapok és blogok között.

Számtalan olyan online vállalkozási ötlet van, amely lehetővé teszi, hogy a világ bármelyik országából dolgozz angol nyelven, tehát a világpiaci jelenlétet eredményező vállalkozási ötletre alapul. Az érdeklődők elsősorban a következő vállalkozási ötleteket keresik, joggal:

  • niche, réspiac online vállalkozási ötletek
  • startup online vállalkozási ötletek

Más szemszögből megközelítve én azok az internetes munkalehetőségeket véve alapul, amellyel valaki a világpiacon dolgozhat, a következő mutatók szerint emelném ki az online vállalkozási ötleteket:

  • affiliate vállalkozási ötletek
  • user generated content vállalkozási ötletek
  • digitális termékek értékesítésével kapcsolatos online vállalkozási ötletek

Miért ezeket az online vállalkozási ötleteket ajánlom azoknak az internetes munka ötleteket keresőknek, akik nem tudnak angolul, de a világpiacon szeretnének dolgozni?

Kezdjük sorjában. Ugyanis mindegyik javasolt online vállalkozási ötletcsoportnak más és más a jellegzetessége, más az előnye és más a hátránya.

1. Affiliate online vállalkozási ötletek

Az affiliate online vállalkozások azt jelentik, hogy mások termékeit, rendszerint digitális termékeit népszerűsíted, hirdeted. Itt elsősorban olyan terméket kell találnod, ami az angol piacon népszerű. Tehát azért olyan mértékben kell tudnod angolul, hogy az értékelni tudd, hogy az adott termékek mennyire lesznek kelendőek az angol nyelvű piacon. Ehhez végeredményben fordítóprogramot is igénybe vehetsz.
Fontos azt is tudnod, hogy itt "sohasem leszel a saját munkád gazdája". Mindig más, az affiliate programban terméket felkínáló határozza meg, hogy mennyit kapsz, mikor ér véget a megbízatásod, mikor és mennyit fizet ki. Ezért nagyon jól kell kiválasztanod, hogy kinek milyen termékét hirdeted.
Kevés az az ember, aki affiliate programmal sokat keres, noha a vállalkozások rendszerint a nagy jövedelem reményében csalogatják az internetes munkát keresőket. De legyünk reálisak: Valójában a gyakorlatban mit is csinálnak azok, akik az affiliate online vállalkozási ötleteket elfogadjuk: Nyitnak egy blogot és honlapot (ha már korábban nem rendelkeztek bloggal vagy honlappal) és arra kiteszik az affiliate vállalkozástól kapott linket. Ahhoz, hogy ebből pénzt keressen egy online vállalkozási ötletet kereső ember, arra van szükség hogy sokan látogassák az oldalát, sokan kattintsanak az adott affiliate termék linkjére és sokan vásároljanak. Ehhez pedig hirdetni kellene úgy a saját oldalát, mint az említett linket. 
Aki ilyen munkába kezd, annak a következőt tanácsolom:
- mielőtt affiliate terméket választ, olyan terméket válasszon, ami iránt nagy a kereslet, olyan terméket, ami drága, de a célpiaca hajlandó megfizetni ezt a magas árat és olyan terméket, ami árából az affiliate vállalkozás hajlandó minél nagyobb százalékot adni
- hirdesse minél többet és minél hatásosabban az adott terméket vagy szolgáltatást.

2. User generated content vállalkozás

Tulajdonképpen ezt a lehetőséget ajánlanám a legszívesebben mindazoknak az internetes munkát keresőknek, akik olyan online vállalkozási ötletet keresnek, amellyel elindíthatják sikeres vállalkozásukat. Az user generated content vállalkozás alatt azokat az online vállalkozásokat értjük, ahol a vállalkozás szolgáltatásainak használói saját maguk teremtik meg a tartalmat. Tehát az online vállalkozás tulajdonosának nem is nagyon kell a szolgáltatás nyelvén beszélnie. Legfeljebb a szolgáltatáshoz tartozó blog vagy honlap elkészítését kell magára vállalni, de azt a munkát is kiadhatja angolul jól tudó embereknek.
A legismertebb User generated content online vállalkozás kétségtelenül a Facebook. Ide sorolható minden más szociális média tartalom, mint a Linkedin. Twitter... De ide sorolható valamennyi blogplatform, ingyenes és nem ingyenes honlapépítő platform. User generated content oldalak a híroldalak. Ezekről az utóbbiakról el kell mondani azt is, hogy a leglátogatottabb internetes oldalak közé tartoznak. Ha sikerül egy olyan niche, réspiacot találnod, amelynek nincs megfelelő hirdetési oldala, máris találtál egy jó online vállalkozási ötletet. Ilyen lehet például a használt autókat, vagy ingatlanokat hirdető internetes oldal is. De ezek az oldalak között nagy a verseny, sok konkurenssel kell számolnod. Viszont én nem alig találtam valamilyen hobbihoz kapcsolódó hirdetőújságot (galambászok, nyúltenyésztők, vitorlások) de kapcsolhatod az oldalt valamelyik népszerű vállalkozáshoz is (babysitter, mentor, tanácsadó, fordító), ahol a tartalmat ugyancsak maguk a használók töltik fel.
Az User generated content vállalkozások csoportjába sorolhatóak az ismerkedési oldalak is. És a hirdetési oldalak mellett ezek is a leglátogatottabb oldalak közé tartoznak. Itt a gond az, hogy az induláshoz rendelkezned kell 100-150 taggal. Ha belépsz egy olyan rendszerbe, ami adja ezeket a tagokat, látszólag könnyű munkád lesz, de ugyanazokkal a problémákkal kell megküzdened, mint az Affiliate programokat választóknak. Én más utat javaslok: Az igaz, hogy az ismerkedési oldalak az user generated content oldalak csoportjába tartozik, de tény, hogy a munkát egy automatikusan működő szoftver végzi. Sajnos az igazsághoz tartozik az is, hogy az ilyen automatizált ismerkedési oldalak gyakran képezik a hacker támadások célpontját. Ha az adatokat nem egy adattárban tárolod, hanem otthon saját kis kartonokat, vagy füzetet használsz erre, úgy mint a régi világban, nem csak a tagjaidat óvod meg attól, hogy ellopják az adataikat, hanem egyrészt akár azonnal indíthatod a rendszert és mire arra kerül a sor, hogy valakinek megadd egy másik tag adatait, ha jól hirdeted a rendszeredet, lesz elég tagod, hogy mindenkinek elküld 2-3 másik jelölt adatait. Másrészt ez ugyan az user generated content vállalkozások csoportjába tartozik, mégis szinte pénz nélkül elkezdheted a munkát.

3. digitális termékeket értékesítő online vállalkozási ötlet

A online vállalkozási ötletet keresők számára a legjobbak a digitális termékek, mivel ezeket nem kell drága gépeken előállítani, tárolni és nincs szállítási költség sem. Jelentős, hogy egyrészt az Interneten találhatsz olyan digitális terméket (elsősorban angol nyelvűt), amelyet ingyen megkaphatsz, azzal a feltétellel, hogy pénzért árulod és a teljes bevétel téged illet meg. Másrészt aránylag könnyen létrehozhatsz olyan digitális terméket, amelyhez alig kell angol nyelvtudás, a termék mégis keresett lehet az Interneten. 
A hotelek, éttermek, idegenforgalmi cégek, de a más cégek is hajlandók fizetni azért, ha felkerülhetnek egy Top 5, 7 10, vagy fene tudja hányas listára. A lényeg, hogy a listának igaznak kell lenni, hogy el tudd adni (Bár én például a "világ 10 legszebb strandja", vagy "a legjobb 15 színésznő" esetében ezt erősen megkérdőjelezem).
Hasonlóan keresett és aránylag könnyen értékesíthető termék a fénykép, karikatóra, rajz, amihez még csak angolul se kell tudnod. És a mind keresettebb ilyen termékek közé sorolhatóak az infógrafikák is. A legtöbb elkészítéséhez külön programra se nincs szükséged, mivel egy World grafikuskezelővel is látványos infógrafikát hozhatsz létre.

A startup online vállalkozási ötletekkel kapcsolatban többet olvashatsz a következő oldalon: STARTUP.

A niche online vállalkozási ötletekről többet megtudhatsz a niche online vállalkozási ötletekkel foglalkozó oldalon. Kattints IDE.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...