2020. augusztus 20., csütörtök

3 ok, amiért nem sikerül a fogyókúrád

 A sikertelen fogyás 3 oka

Sokan sokféleképpen magyarázzák a sikertelen fogyókúra okát. Az emberek szeretik megmagyarázni azt, ami nem sikerült nekik. Külső okokra, tőlük független tényezőkre hivatkozni. Igaz a kövérségnek, a testalkatnak genetikai okai is vannak. De ha arra gondolunk, hogy a kövér emberek ősei és utódai közt is vannak normális testalkatúak, sőt soványak is, akkor talán nem tulajdonítunk akkora jelentőséget a genetikának.  

A testalkat alakulásának mindenképpen két fő oka van:

1.    Mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkben egy-egy napon

2.    Ugyanebben az időszakban mennyi kalóriát használ fel a szervezetünk.

Ha hízni akarunk, több kalóriát kell bevinni, mint amennyit felhasználunk, ha fogyni akarunk, kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetünkbe, mint amennyit ugyanebben az időszakban a szervezet felhasznál. Persze a valóságban ez azért egy kicsit bonyolultabb. És ez a fogyókúra „titka”. Ha ezt megtanulod, olyan fogyókúra programot állíthatsz össze magadnak, amely megfelel az igényeidnek, figyelembe veszi a szervezet követelményeit és a vár eredményt adja.

Annak, hogy miért nem sikerült eddig a fogyókúrád csak három oka van:

  1.  Rossz fogyókúra programot választottál – Az emberekre jellemző, hogy az utolsó percben kezdik el a fogyókúrát és azt szeretnék, ha csak néhány nap alatt elérnék a várt eredményt. Ez nem sikerülhet. Vannak ugyan olyan fogyókúra programok, amelyek gyors fogyást ígérnek. Ezek rendszerint a szervezet víz háztartásán alapszanak. Az egészséges ember szervezet 60-70 százalékban vízből áll. A szervezet különböző „csodatablettákkal” vagy gyógyszerekkel könnyen rákényszeríthető, hogy leadja a vízmennyiség 5-10 százalékát. De ha ez nem orvosi utasításra és orvosi ellenőrzés mellett történik, akár életveszélyes károkat is okozhat. Megéri? Tanuld meg inkább a szabályos fogyókúra elvét és készíts magadnak olyan fogyókúra programot, amely megfelel az igényeidnek és tiszteletben tartja a szervezeted szükségleteit is. Egyébként ezekre a fogyókúra programokra jellemző az, hogy a program után gyorsan visszarakodnak a nehezen leadott kilogrammok. A szervezet ugyanis védekezik, egészséges akar maradni, és amilyen gyorsan csak teheti, visszaállítja a helyes vízarányt.
  2. (Kicsit) változtattál a javasolt fogyókúra programon – Egy jól összeállított, kidolgozott programban minden résznek meg van a maga feladata. Az emberek hajlamosak arra, hogy egy-egy részt ne tartsanak be, vagy részben megváltoztassák azért, mert úgy érzik, így a program jobban megfelel nekik. Ez viszont így már nem működik. Képzelj el egy autót, amelynek egyik kerekét biciklikerékre cserélték, vagy a csokoládétortát. Amelynek az egyik réteg krémet csirkepaprikással cserélik fel. Na ez az! Nem működik.
  3. Nem csinálod végig a fogyókúra programot – Az emberi szervezettel kapcsolatos programok egyik alapja, a szervezetünk adottságai miatt, hogy a program első részében még csak az a folyamat megy végbe, amikor a szervezet kezdi megszokni az új feltételeket. Ha nem csinálod végig a programot, mire a program el kezdene hatni, te leállsz. Az előző példákhoz hasonlóan olyan ez a helyzet, mint ha a futó elsőnek érhetne célba, de a célszalag előtt egyszerűen megállna. Első lesz? Ugye nem.

A fogyókúra iskola online távoktatási oktatóanyag

Még egyszer elmondom: Sohasem értettem, hogy miért hiszik az emberek, hogy egy újság hasábjain megjelenő fogyókúra program minden fogyni vágyó embernek egyformán jó. Hisz annyira különbözőek vagyunk mi, emberek. Ha igazán fogyni akarsz és keresel egy igazán jó fogyókúra programot, a legjobb az lesz, ha megtanulod a fogyókúra programok alapjait. Elvégre írni is úgy kezdtél el, hogy megtanultál írni. Egy játékot is úgy kezdesz el, hogy megtanulod az alapjait, a módszerét, a feltételeit. Miért lenne ez másképpen a fogyókúra esetében? 
Létezik egy program: A fogyókúra iskola. Ebben megtanulhatod a fogyókúra módszereit, a fogyókúra program előfeltételeit és mindazt, amit a fogyás érdekében be kell tartanod. A távoktatási oktatóanyag összesen 14 részből áll.  A bevezető - ismertető részt ingyen megkaphatod, csak írnod kell a következő e-mail címre: miksa.beer@gmail.com. (A subject, tárgy mezőbe írd be: Ingyenes információ a fogyókúra programról)
Megjegyzem, már ez a bevezető is számtalan, a fogyókúra szempontjából fontos információt tartalmaz. A végén van egy felmérés. Nem kötelező, de ha tovább akarsz lépni (és én ajánlom, hogy tanuld meg végig a fogyókúra programok alapismeretét, mert ezzel nem egy egyszer használatos fogyókúra programot kapsz, hanem olyan tudást, amellyel bármikor összeállíthatod a saját magad számára legmegfelelőbb fogyókúra programot!), ezt a tudásfelmérő kérdéseire adj választ és küld el a címemre. Ezután megrendelheted a fogyókúra program következő részeit, de erről kicsit részletesebben szó lesz majd a fogyókúra programra vonatkozó ingyenes tájékoztatóban.
A fogyókúra távoktatási oktatóanyag következő részei egyébként a következőket tartalmazzák:

1.    Az elhízás következményei, betegségek

2.    Megfelelő testsúly megállapítása

3.    Testzsír mutató

4.    Alapvető tápanyagszükséglet

5.    Az elhízás okai, az elhízás kezelése, az elhízás megelőzése

6.    A sikeres diéta titka (a diéták fajtái, gyors diéták)

7.    Lassú fogyás négy alappillére

8.    Táplálékpiramis

9.    Fogyasztó élelmiszerek

10. Fogyasztó tippek, diétás receptek, szuper ételek

11. Sport nélkül mennyi zsírt éget el az emberi szervezet egy nap

12. Kalóriaégető tevékenységek, Kalóriaégető testmozgás, Zsírégető házimunkák

13. Az egészséges táplálkozás, étrend alapelvei (Tápanyagforrások, Trükkök a konyhában, Az egészséges táplálkozás és a nassolás, Étkezési tanácsadás)

Tehát mi a feladatod a fogyókúrával kapcsolatban?

Csupán annyi, hogy írj egy e-mailt, amelyben kéred, hogy küldjem el a címedre a fogyókúra online távoktatási oktatóanyag ingyenes ismertetőjét. E-mailedet a következő címre várom: miksa.beer@gmail.com. (A subject, tárgy mezőbe írd be: Ingyenes információ a fogyókúra programról).

 A megfelelő fogyókúra program a sikeres fogyókúra alapfeltétele


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...