2022. november 29., kedd

User generated content tipusú online vállalkozás

User generated content online vállalkozási ötletek

Az user generated content tartalmakat, vagyis a felhasználó által készített tartalmakat még ma is nagyon sokan csak marketing eszköznek segítik. Pedig az user generated content tartalmak már a Facebook, az egyik legsikeresebb user generated content online vállalkozás születésének idejében is jóval több volt egyszerű marketing eszköznél. Röviden: Az user generated content tartalmak az egyik legegyszerűbb, legkönnyebb és legsikeresebb online vállalkozástipus, amely megvalósítása egyáltalán nem igényel befektetést, vagy ha nincs elegendő programozási tudásod, hogy egy blogból, honlap sablonból, vagy Facebook klonból kialakítsd az online vállalkozási ötleted megvalósításához szükséges platformot, akkor minimális tőkével elkezd az online vállalkozásod megvalósítását. Maga az onile vállalkozás vezetése sem igényel pénzt. Ez mellett ez az online vállalkozástipus egyike ezoknak, amelyek a legtöbb jövedelmet tudják biztosítani. Ugyanakkor dolgoznod alig kell valamit. Legfeljebb a moderátori munka marad rád.

Persze nem azt ajánlom. Hogy egy új Facebook indításán, vagy a Twitter, Pinterest, YouTube vagy Instagram versenytársán gondolkodj. Ezek a platformok mögött már rengeteg tapasztalat, sokévi programozási finomítás és nagy felhasználótábor van. (És mindegyik user generated content tipusú online vállalkozás, amely dollár milliókat termel). De nagyon sok olyan más online vállalkozási ötlet van, amely user generated content, vagyis felhasználó által készített tartalom alapján működik. Bár igaz, hogy ez az online vállalkozástipus azok közé tartozik, amelyekből még aránytalanul kevés van az Interneten. De ha én most online vállalkozásban gondolkodnék, akkor kétségtelenül az user generated content tipusú online vállalkozás volna az egyik a két tipus közül, amelyre gondolnék. Éppen a fentebb felsorolt okok miatt. És ez miatt tudom neked is ajánlani.

Mivel az Interneten még arányokban nézve kevés user generated content tipusú online vállalkozás van és mert a marketing szakemberek nagyon nagy többsége még mindig csak úgy tud gondolkodni, hogy az user generated content tartalom csak marketing eszköz, várható ez az online vállalkozástipus az online vállalkozások nagy áttörése lesz. Kétségtelen, hogy az online vállalkozások robbanásszerű fejlődésének időszakában vagyunk és az online vállalkozások között az user generated content ötletre épülő vállalkozások azok közé tartoznak, amelyek közül a legtöbb új vállalkozásra számíthatunk. A fejlett országokban már több sikeres példa is található. Ezek variálása, áttervezése valószínűleg gyorsan megtörténik majd, mint ahogy az is biztos, hogy a fejlett országokban már sikeresen működő user generated content tipusú vállalkozások nagy hányada hamarosan az Internetes és online vállalkozások terén kevésbé fejlett országokban is hamarosan nagyobb számú követőre talál.

Az online vállalkozást indítók rendszerint az olyan ötleteket keresik, ahol szinte pénz és kockázat nélkül sikeresek lehetnek. Az user genberated content tipusú online vállalkozásoknak ez mellett még adott az az előnyük, hogy a vállalkozást indító tulajdonosnak később szinte dolgoznia sem kell. Ez különösen nagy előny, ha tudjuk, hogy egyes online vállalkozástipusok elindításához legalább 300.000-500.000 karakterhelyes 160-280 újságírói flekknek megfelő tartalmat kell legyártani az online vállalkozásuk elindításához. Egy ember megfeszített munkával naponta 8-10 fleknyi minőségi tartalmat tud elkészíteni, ha folyamatos munkáról van szó. Az user generated content tipusú online vállalkozások esetében ezt a feladatot, a tartalom legyártását és folyamatos frissítését (ami legalább ugyanilyen fontos) ruházzuk át a felhasználókra. Érdemes tehát az user generated content tipusú online vállalkozás indításán gondolkodni. 

Néhány user generated content tupusú vállalkozási ötlet:

  • - Internetes szépségverseny
  • - Hirdető oldalak apróhirdetésekhez
  • - Alkotók képeit, írásait megjelenítő oldalak
  • - Helyi újságok
  • - Tematikus magazinok (mondjuk galambászok internetes újságja)
  • - Rendezvényeket és eseményeket ismertető platform
  • - Zenekarok felvételeit árúsító platform
  • - Ifju divattervezők bemutatkozó oldala...
https://www.amazon.com/dp/B0BLR5C5F1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...