2022. december 8., csütörtök

Legyél detektív

 Legyél detektív

Ha szeretsz játszani, itt a helyed. Ha valaha is elgondolkoztál azon, hogy te hogyan oldanál meg egy bűnügyet itt a helyed. Ha bűnügyi film nézése közben eszedbe jutott, hogy megpróbáld kibogozni a szálakat és előre megmondani, hogy ki a gyilkos, rabló, vagy tolvaj, itt a helyed.

Ez egy online internetes játék. Nem kell hozzá semmilyen külön technikai tudás. Ha jelentkezel, megkapod az elkészült jegyzőkönyveket, a nyomszakértők leírását és a kihalgatásokon készített jegyzőkönyveket. Átolvasod ezeket, azután kérheted, hogy milyen bűnfelderítő munkával folytassuk a nyomozást. Ebben az első információs csomagban megkapsz minden olyan utasítást, ami a szerncsés nyomozáshoz kell. 

Kérheted, hogy a nyombiztosok megvizsgáljonak, vagy újra átvizsgáljonak egy-egy helyszínt, elvégezzenek egy-egy laboratóriumi vizsgálatot. Persze ez nem amerikai film. Csodát nem lehet csinálni. Egy hajszálból nem mondják meg, hogy a hajszál volt tulajdonosa két évvel ezelőtt feketekávét ivott a floridai Hollywood Kiskacsa nevű bárja harmadik sztalánál. Még csak azt se tudják megmondani, hogy ki volt a haj tulajdonosának a szeretője. Ilyen csak a filmekben és a detektívregényekben van. De te megkapod a jegyzőkönyveket, jelentéseket. Azokat amelyeket egy kihallgatáson, vagy laboratóriumi vizsgálaton el tudnak készíteni a szakemberek. Azután átolvashatod ezeket a kért jegyzőkönyveket, átgondolhatod az olvasottakat és megmondhatod, leírhatod, hogy szerinted ki a gyilkos. De meg kell mondanod azt is, hogy miért gobdolod így. 

Azt nem tudhatod meg, hogy más szerint ki a gyilkos. Tehát nem tudhatod, hogy ki hol tart a nyomozásban. Azt sem fogod tudni, hogy a többi játékos kire gondol. De te is megkapod a továbbiakban azokat a kihallgatási jegyzőkönyveket, nyomozási vizsgálati eredményeket, amelyeket a többi játékos kért. Természetesen játszhattok csoportban is. De az nem azt jelenti, hogy annyi megfejtést küldhettek el, ahány tagja a csoportnak van. Ha mondjuk öten játszatok egy csoportban, akkor is csak egy megfejtést küldhettek. Mondjuk azt, amelyiket a legjobbnak tartatok. Vagy amire a többség szavaz. Vagy amelyiket a legjobban meg tudtok indokolni. Vagy amelyiket kiválasztatok. Mindegy, de a lényeg az, hogy ha csoportban játszatok, csak egy megfejtést küldhettek el. 

Játszhattok úgy is, hogy a csoportban mindenki egyedül játszik, de megbeszélitek a gondolataitokat, mielőtt kialakítjátok a véleményeteket és elkülditek a válaszotokat. Ilyen esetben természetesen minden játékos elküldheti a saját átgondolt megoldását. 

A játéknak természetesen lesz győztese is. De ahogy az internetes játékoknál lenni szokot, a győztes jutalma itt sem pénz, hanem valami más. Más, amiért nagyon megéri játszani. De ez egyelőre maradjon titok.

Bizonnyára lesz még kérdésed. Azt időközben elküldheted az e-mail címemere: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Legyél detektív - kérdés. Most azonban csak annyit kell tenned, hogy elküldöd az e-mail címemre azt az e-mail címet, amelyre az eddig elkészített helyszínelési jegyzőkönyveket és az első kihallgatási jegyzőkönyveket kéred. Tehát az ingyenes jelentkezést erre a címre várom: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Legyél detektív - kezdő csomag. 

Kellemes és izgalmas nyomozást kivánok mindenkinek.

Ez a legjobb játék  az ünnepekre - Végre te is nyomozó lehetsz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...