2023. január 19., csütörtök

Játékklubok

 Játékklubok

A vállalkozónak folyamatos jövedelmet termelő legegyszerűbb ötletek közé tartozik. A klubtagságra épülő online vállalkozások között az elsők között alakult ki. A tényleges fizikai klubok léptek fel mint internetes klubok. Ezáltal kiterjesztették a klubtagság határait. Már nem csak a helybeliek léphettek be, hanem az egész világról lehettek tagjaik.

Az elsők a sakk-klubok voltak. Ezeket még e-mailekben is játszották az emberek. Akár nagy nemzetközi versenyeket is lehet szervezni egészen egyszerűen. Szerzel egy csomó szponzort, vonzó nyereményeket tudjál adni. Ha a nyeremények elég nagyok, ne félj, lesz elég sok magas kategóriával rendelkező jelentkező sakkozó. Azután már csak a rendszert kell kialakítanod és irányítani a versenyt. A legjobb a svájci rendszerű verseny, mert itt rövidebb idő alatt vége lehet a sakktornának, nem kell hösszú hónapokig játszani az embereknek. Azután elküldöd a jelentkezőknek, hogy ki kivel játszik és megvárod, hogy ők e-mailben lejátszák a mérkőzéseiket és jelentsék az eredményt. Még honlapra se nincs szükséged, mert a táblázatot folyamatosan e-mailben is elküldheted a játékosoknak. Ha találsz újságot, amely hajlandó nyomon követni a versenyt, valóban érdekes és sikeres sakktornákat rendezhetsz. És az az igazság, hogy bármilyen egyszerű az ilyen torna megszervezése, még mindig nagy a lehetőség. Féleg, ha a szakszövetség regisztrálja is a versenyt és azon a sakkozók kategóriákat, fokozatokat is szereznek. Neked két forrásból lehet bevételed: A nehezebb az, hogy a játékosoknak belépési díjat kelljen fizetni. Sokkal egyszerűbb, ha a játékosoknak küldött levelekre reklámot helyezel el. Ezért már több nagyobb vállalat is hajlandó fizetni. A reklámbevétel egy része a nyereménybe, egy része pedig neked megy, szervezési munka fejében. Ha már sikeres tornákat szervezel, nem less nehéz olyan virtuális sakk-klubot létrehozni, amelynél a tagok tagdíjat fizetnek. És ez lehet a te folyamatos bevételed.

Az internetes sakk versenyeket kövertték a különböző kártyaklubok. A fejlődés szinte teljesen olyan volt, mint a sakk-klubok esetében, azzal, hogy itt arra sem volt szükség, hogy valamilyen fizikai klub verifikálja a versenyeket. De a legtöbb ilyen versenyekhez már megfelelő programot kellett készíteni. Elsősorban a nehezebb, több tudást és odafigyelést igénylő internetes kártyaklubboik alakultak ki. Ulti, passziánsz, bridzs, lanaszta… Nem érdekes, hogy hány ilyen klub van már világszerte, mindig indíthatsz újat. A játékhoz szükséges programokat pedig megveheted az Interneten, sőt egy részüket ingyen is letöltheted. Ha affiliate szerződést kötsz a program gyártójával, még plusz jövedelmed is lehet, mert a játékosoknak majd meg kell venni, le kell tölteni a porogramot, amivel a gyártó pénzt fog keresni és az affiliate szerződés szerint ebből neked is részesedésed lehet. Ahhoz, hogy folyamatos tisztes jövedelmed legyen a klubnak 200-500 tagja kell hogy legyen. Ez nem sok, de folyamatos munkára, hirdetésekre és időre van szükség ahhoz, hogy ezt elérd. Általában 90-150 nap folyamatos munka hoz eredményt. Ezután már csak azért kell a hirdetéseken dolgozni, hogy folyton új tagokat szerezz a lemorzsolódók helyére.

Végül jöttek az internetes játékok klubjai. Ezt már sokkal könnyebb volt megszervezni. A játékokat eleve interneten játszották, így külön programra se volt hozzá szükség. Sokkal könnyebben összegyűlik a szükséges 200-500 tag. Reklámozókat is könnyebben találsz és a játék gyártója is a legtöbbször segít a munkában. Ez neki is biznisz, hisz népszerűsíti és adott esetben ég el is adja a játékprogramot. Probléma viszont az, hogy ezeken az internetes játékversenyeken rendszerint a fiatalok vesznek részt, akiknek nem nagyon van pénze, így a havi tragdíjat is kisebb összegben kell meghatározni.

Online vállalkozási ötlet nőknek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...