2023. március 29., szerda

Mond el a véleményedet blogban a weben

 

Online véleménymegosztó a véleményed online ismertetésére blogokról, brendekről:

Neked is van véleményed. A te véleményed értékesebb a reklámoknál, banereknél és más webelemeknél. A te véleményednek eszmei értéke van! Miért hallgatnád el? Mond el online blogban a weben.

A reklámozó cégek nem mindig akarják hallani a véleményeket. Ha valaki elégedetlen, vagy nem a legszebbeket mondja a weben vásárolt cikkről, nagyon sok nagy nevű, brand name-mal rendelkező cég nem akarja meghallani. Ne engedd meg, hogy elhallgassák a véleményedet. Jogod van megmondani, hogy mit gondolsz egyes termékekről, szolgáltatásokról.

Ez a blog azért készült, hogy elmondhasd a véleményedet. Vettél valamit és nem tetszett? Írd meg! Készíts a termékről egy fényképet és küld el a címemre (miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Vélemény az online blogba). Lehet, hogy a cég ügyfél osztályán nem hallgattak meg, megbántottak, lekicsinylően bántak veled. Lehet, hogy az ügyfél osztályt nem is tudtad elérni. Ez a blog megjelenteti a véleményedet.

Vettél valamit, használtál valamilyen szolgáltatást, amivel elégedett voltál? Bátran mernéd másnak is ajánlani? Tedd meg. Írd meg. Ha van hozzá kedved, készíts róla egy fényképet is és küld el a címemre, hogy megjelentessem (miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Vélemény az online blogba). Segíts másoknak is, hogy jó szolgáltatást használjanak, olyan terméket vásároljanak, amivel te már elégedett voltál.

Legyél a brendek tesztelője az online blogon

A web nem a hirdetőké. A web az egyszerű embereké. A tied is. Olyan embereké, akiknek véleményük van. És joguk van arra, hogy ezt a véleményüket elmondják az online blogon a weben. Te fontos vagy. Mutasd is ezt meg!

A fontos ember nem hisz a reklámoknak. A fontos ember a saját tapasztalatára támaszkodik és elmondja a tapasztalatait másoknak is. Mutasd meg, hogy te fontos ember vagy.

A tesztelőket tisztelik. Tisztelik a cégek és tisztelik más emberek is, akiknek segítenek az online a blogon megjelent véleményükkel. A tesztelőket nem lehet brand name-mal félrevezetni. A cégek nem bujtathatják előlük hangzatos bran name mögé az átlagos, vagy gyengébb termékeiket. A tesztelő, ha vásárol egy terméket, használ egy szolgáltatást, megmondja a véleményét a termékről, szolgáltatásról. Megmondja, hogy neki valami miért tetszett, vagy valami miért nem tetszett. Megmondja, ha valaminek szerinte túl magas az ára, ha nem praktikus a csomagolása, ha nehezen beszerezhető, ha nem azt kapja, amit ígértek neki. A tesztelő becsületes, szókimondó és fontos ember. Legyél te is az online blog tesztelője.

Ha szeretnéd, a véleményed alatt megjelentetem a fényképedet, rövid életrajzodat, hogy az emberek megismerjenek és tiszteljenek. Ezzel megalapozhatod az ismertségedet. Ha van blogod, vagy honlapod, természetesen egy arra a honlapra mutate link is helyet kaphat ebben a szövegben, hogy a véleményed olvasói egyetlen kattintással a honlapodra, vagy a blogodra juthassanak. Cserébe nem kérek semmit. Ez olyan hirdetés a honlapod, vagy blogod számára, amiért nem kell fizetned. Ezzel úgy növelheted az ismertségedet, építheted a karrieredet, hogy nem kell érte semmit sem viszonoznod. Ha akarod elmondhatod az ismerőseidnek, hogy a blogomban megjelent a véleményed. Azzal a hírnevedet is növelheted. Vagy még job eredményt érhetsz el, ha a blogodon, vagy honlapodban megjelentetsz egy linket, ami közvetlenül a véleményedet megjelentető oldalra mutat. Ezt a linket én elküldöm neked. De megjelentetned nem kell. Legfeljebb, ha neked fontos, hogy növeld a népszerűségedet, vagy szeretnél minél több látogatót az oldaladra csalogatni. Én ugyanis a közösségi médiában írok arról, hogy az oldalamon megjelent egy új vélemény. A képedet. Rövid életrajzot és a blogod, vagy honlapod linkjét az e-mail címemre várom (miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Vélemény az online blogba).

Ha szeretnél magadnak még többet segíteni, a véleményedet úgy írd meg, hogy abban két kulcsszó a szavak össz számához viszonyítva 8-8 százalékban szerepeljen. Ez azt jelenti, hogy például egy 200 szavas véleményben az egyik kulcsszó is 16 és a másik is 16 alkalommal szerepeljen. Az egyik kulcsszó az online, blog, brand, web szavak közül kiválasztott egyik szó legyen, a másik pedig egy olyan kulcsszó, ami az írásod tárgyára vonatkozik és ezt a szavat te magad választhatod ki. Természetesen nincs meghatározva, hogy a véleményed milyen hosszú legyen. Csak példának mondtam a 200 szavat. Lehet 50-10, vagy akár 2000-2100 szavas cikk is. A lényeg a kulcsszavak aránya. Hasonlóan jó, ha a véleményednek olyan címet adsz, hogy abban szerepeljen mind a két kulcsszó. Amennyiben használsz alcímet, jó, ha abban is szerepel mind a két kulcsszó.

Többen kérdezték, hogy miről írhatnak véleményt. Mindenről, amiről véleményed van (kivéve az uszító és gyűlöletkeltő írásokat). Írhatsz egy termékről, amit megvettél, vagy szolgáltatásról amit használsz. De írhatsz egy blogról, honlapról, vagy másról, ami  megjelent az interneten, weben. Mondjuk elmondhatod a véleményedet egy kozmetikai cikkről, egy ételről, utazásról, divatcikkről, napszemüvegről, óráról, ruháról, cipőről, egy sportkellékről, egy blogról, blogépítő rendszerről, blog népszerűsítő rendszerről. Bármiről.

A legjobb blogok listája

A web határtalan. Szinte minden valamire való brend jelen van. Naponta több százezer új blog jelenik meg. Az olvasók nagy része valamennyi blogot le sem tudja követni. Bármelyik szóra keresel rá, a szó és szinonimáinak több mint 10 milliárd blog és honlap jelenik meg a keresők találati listáján. Húszezer év is kevés volna valamennyi megnyitására. Ennyi blog és honlap elolvasására pedig több százezer évre volna szükséged. És a blogok és honlapok e határtalan és egyre növekvő tömege között ott van a te blogod is.

A keresők külön algoritmus szerint rakják sorba a talált blogokat és honlapokat. Általános az is, hogy azok a blogok, amelyek fizetnek nekik, rendszerint előbbre kerülnek a blogok és honlapok találati listájában. Nem csoda hát, hogy egy-egy jó blog, amit egy blogot követő olvasónak érdemes volna elolvasni, az ezredik, ötezredik, vagy százezredik. Mekkora az esély, hogy egy ilyen blogra rátalálsz? Nulla. Az olvasok rendszerint csak a találati lista első három oldalát nézik végig. Az igazán kitartó blogolvasók legfeljebb az ötödikig mennek el. Még ez is csak az első százat képezi, amiből 30-50 százalékot azok a blogok képezik, amelyek fizettek azért, hogy előbbre sorolják őket.

De van egy megoldás. Kérd a jó blogok és honlapok URL listáját. Ezt a mintegy 100 URL címet tartalmazó listát ingyen megkaphatod. Csak küldj egy e-mailt a címemre (miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Blogok és honlapok URL címeinek listája). Természetesen a legtöbb blogba naponta, hetente új bejegyzés kerülhet. Mint mondtam, az újonnan megjelenő blogok száma is hatalmas. Ezért megtörténik, hogy az egyik héten kapott URL listában egészen más blogokat javasolok, mint amelyik blogok URL címe a következő héten megjelenik. De a javasolt legjobb blogok és honlapok URL címének listáját akár minden héten kérheted.

Ha elküldöd a te blogod URL címét, természetesen igyekszem a te blogodat is átolvasni és könnyen megtörténhet, hogy a javasolt legjobb blogok és honlapok URL címének listájában a következő hetek valamelyikén a te blogod URL címe is szerepel majd.

Miről írj, ha szeretnéd, hogy a blogodat sokan olvassák a weben?

Természetesen a blogodnak elsősorban a te termékedről, vagy szolgáltatásodról kell szólni. De ha nincs terméked, vagy szolgáltatásod, esetleg más megoldást keresel online jövedelemszerzésre, írhatsz másról is. Az online és a blogok és honlapok világával foglalkozó szakemberek két dolgot javasolnak:

1.    Ha van olyan terméked, vagy szolgáltatásod, amit az online világban értékesíteni tudsz, a blogod erről a termékről, vagy szolgáltatásról szóljon. De jó, ha az írásokat összekötöd az online világ valamelyik örökzöld témájával.

2.    Ha nincs olyan termék, vagy szolgáltatás, amelyikről a blogodban írni szeretnél, a legjobb, ha a blogod az online világ örökzöld témáinak valamelyikével foglalkozik.

Az online világ örökzöld témái alatt azokat a témákat értjük, amelyek iránt hosszú évek során egyformán magas volt a blogok és honlapok látogatóinak az érdeklődése. Megtörténik, hogy egy-egy sportoló, sportcsapat, divattervező, filmcsillag egy-egy időszakban megelőzi ezeket az online örökzöld témákat. De hosszabb időt véve figyelembe az online világ örökzöld témái mindig nyertesek.

El tudod képzelni, milyen kellemes érzés az, amikor valamikor írtál egy cikket az online világ valamelyik örökzöld témájával kapcsolatban, azután néhány hónap vagy év múlva is azt tapasztalod, hogy rendszeresen elolvassa  valaki azt az írást, vagyis az online világ örökzöld témájáról írt cikked még mindig vonza az olvasókat.

Biztos vagyok benne, hogy most nagyon is érdekel, hogy melyek az online világ ezek az örökzöld témái. Valamennyi olyan témát lehetetlen lenne felsorolni, amely az online olvasok táborában tartósan nagy olvasottságra számíthat. Erre én sem vállalkozok. De van néhány olyan téma, amely lényegesen több olvasót vonz az online világban, mint más témák. Ezek a következők:

  • -       Fogyókúra, szépség, testalak formálás, vonzerő, divat
  • -       Pénzkereseti lehetőségek
  • -       Társkeresés, kapcsolatépítés. Kapcsolatápolás, konfliktusmegoldás
  • -       Játékok, szórakozás
  • -       Autó, ház, státusz szimbólumok...

Ha rendszeresen látogatod a webet és a megjelenő online blogok rendszeres olvasója vagy, valószínűleg te is több ilyen oldalt olvastál. Nagyon örülnék, ha ezekkel az örökzöld online témákkal kapcsolatban van a véleményed és azt elküldöd a címemre. Mint mondtam, ne felejtsd el megírni a saját blogod URL címét, hogy az írás alján arra felhívhassam az olvasók figyelmét. Hogy ez alapján hány látogatót szerzel majd a blogodnak és azok közül hányan érdeklődnek esetleg a blogodban kínált szolgáltatás vagy termék iránt, az elsősorban attól függ, hogy az írásodban menyire tudod felkelteni az olvasók figyelmét. Ha a vélmányed olyan dologról, vagy szolgáltatásról szól. Ami iránt a web látogatói és az online írások olvasói érdeklődnek és az kapcsolódik a te termékedhez vagy szolgáltatásodhoz, nyert ügyed van. Gondolod, hogy ez nagyon nehéz feladat? Egyáltalán. Szeretnék kivonatosan ismertetni néhány megjegyzést, ami éppen erre vonatkozik:

„Júlia, 24: Hajlamos vagyok a hízásra, de szeretek enni. Olyan blogokat kerestem, amelyek olyan ételek receptjeit közli, amelyek megemésztéséhez a szervezet több energiát használ el, tehát kevesebb fog lerakodni a zsírpárnákban. Kezdetben csak a barátnőimnek adtam ilyen tanácsokat. Vezetek egy ilyen blogot és ezzel keresek. A blog nem szerepel az első százban, mert nem akarok feleslegesen fizetni a reklámozásért. A legjobban azt szeretem, amikor valamelyik kliensem olvas egy ilyen blogot valahol a kereső első oldalain, azután leülök vele és el kezdjük számolni a kalóriákat. Ekkor már tudom hogy van egy új kliensem, a blogomnak meg egy új, lelkes olvasója.”

„Joe, 22: Szeretem a jó írásokat. Meglep, hogy az interneten mennyi írás van és hogy milyen rosszul írnak az online szerzők. A blogok 80 százaléka nyíltan arról ír, hogy rám akar sózni valamit. És olyan trükköket vetnek be, mint az elkapó oldalak, amelyeken szinte semmilyen információ se nincs, meg az, hogy az oldalakról nem lehet visszalépni, hogy a „terméktölcsérről” ne is beszéljek. Mást ez nem idegesít. Én suórakozni akarok azért böngészek az Interneten. Komolyan mondom, nagyon sok blognál úgy érzem magam, mintha fegyveres testőrök vinnének a kasszához, hogy fizessek. Írja már meg valaki!”

„Éva, 44: Szeretem az online játékokat. Nem vagyok függő, de szeretek játszani. Szerintem van olyan jó szórakozás, mint a csupa karateutánzatos verekedős filmek a TV-ben. De sajnos, sok játékot nem értek, úgy meg nem lehet játszani. Keresem azokat a blogokat, amelyek a játékokat mutatják be, de a kereső elején szereplő blogok fele reklám. Már mozdulni se lehet ezektől a hirdetésektől. Csinálnának már egy olyan keresőt, aki nem favorizálja azt, aki nála hirdet?”

Mond meg nyíltan, mit akarsz az online világban a blogoddal

A fenti idézetek nem erre voltak példák, de szépen bemutatják, hogy az online világban a blogok esetében nem mindig korrekt mindenki. Nem gond, ha egy blog el akar adni, de akkor azt mondja meg. Te ettől legyél sokkal jobb: Mond el a véleményedet. Persze lesz olyan, akinek nem fog tetszeni, aki egy termékről, vagy blogról mást gondol mint te. De ő majd megírja a saját véleményét. Te a te saját véleményedet írd meg.

Az embereket már nem nagyon érdekli a gyári blogok magyarázata, ahol egy szakember érthetetlen szöveggel és szakszavakkal elmagyarázza, hogy egy terméket miért kell megvenni. Engem is idegesít az ilyen blog. Sokkal jobban szeretem azt, amikor valaki, aki már használta azt a terméket elmondja, hogy a termék miért jó, vagy miért rossz, hogyan kell használni... Legyen ilyen a véleményed. Írd meg és küld el. Tudod: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Vélemény az online blogba- És ha már arról beszéltem, hogy egy blog mindig őszintén mondja el, hogy mit akar az online világban, akkor ez rám is vonatkozik: Azt akarom, hogy írd meg a véleményedet és küld el a címemre (miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: Vélemény az online blogba), hogy megjelentessem ebben a blogban. Remélem jó szolgálatot teszünk a blog valamelyik olvasójának. Ja: És azt akarom, hogy legalább három barátodnak mond el, hogy itt van ez a blog, amivel talán lehetne valamit kezdeni.

Online világ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...