2023. június 12., hétfő

Marketingeszköz, de a legjobb online vállalkozások egyike is!

 

Marketingeszköz, de a legjobb online vállalkozások egyike is!

Vírusmarketing az a hirdetés tipus, amelyet az emberek nagy többsége megoszt és továbbküld ismerőseinek az Interneten. Az ilyen marketing a legolcsóbb és egyben a leghatásosabb is. Nagyon-nagyon kevés kivétellel ingyenes ötletek alakultak át vurusmarketingé. Mivel csak elindítani kell, nagyon hatásos, szinte napok alatt bejárja az egész Internetet és emberek millióihoz jut el.

Amikor hirdetést készítesz a marketing kamoányodhoz, érdemes ilyen vírusmarketing megoldáson gondolkodni. A vírusmarketing reklám alapja, hogy olyan tartalomra épül, amit szeretnek az emberek. A legtöbb ember az Interneten a következő három téma valamelyikével foglalkozik:

1. Szeretet, szerelem, kapcsolat, család

2. Kereseti lehetőség

3. Játék és szórakozás

 

Mind a három téma egyben örökzöld téma is. Persze ettől jóbal több örökzöld téma van. A marketinges szakemberek általában 10 örökzöld téma tipusáról beszélnek. De nem mindegyik vált ki olyan hatást az emberekben, hogy a megjelentetett bejegyzést, ami egyben reklám is, megosztja, továbbküldje.

Örökzöld témának egyébként azokat a témákat tekintjük, amelyek általában érdeklik az embereket. Az ezzel a témával kapcsolatos írások kellemes velejárója, hogy az emberek akár évek mulva is szívesen olvassák ezeket a bejegyzéseket. Van aki azt mondja, hogy az örökzöld témával kapcsolatos írásokat nem kell frissíteni, átírni, módosítani. Ez persze nem igaz, mert a gondoskodás ezeknél a témálnál is szükséges, sőt nagyon meg is hálálja a frissítést.

Nehéz előre megmondani, hogy melyik írás, hirdetés less vírusmarketing. De ha úgy gondolkozol, hogy vírusmarketing tipusú hirdetést szeretnél készíteni, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy sikerül vírusmarketinges reklámot készíteni. Ahhoz, hogy sikeres vírusmarketing reklámot készíts jó tudni, hogy az emberek milyen témájó bejegyzéseket osztanak meg. Mindenekelőtt jó tudni, hogy a legnagyobb arányban a képes bejegyzéseket osztják meg. Egy képen semi esetre se legyen annyi szöveg, ami a kép több mint 20 százalékát lefedi. De a legjobb a 10 százalék körüli lefedés. Jó, ha a reklám szövege a képen van, mert akkor a kép megosztásával a reklámot is megosztják, mig ha a kép csak a szöveg kiegészítése, megtörténhet, hogy a képet megosztják, de a szöveget nem. Sőt ilyenkor az is gyakori eset, hogy az emberek csak a képet nézik meg és a szöveget el sem olvassák.

Az utóbbi időben feljövőben van a video. Egyre több video felvétel kap vírusmarketing hatást. De az ilyen videókat alaposan meg kell tervezni. Sok munkát igényel és nem biztos, hogy eredményes is lesz.

Az emberek a következő témával foglalkozó bejegyzéseket osztják meg szívesen:

- humoros bejegyzések

- kedvenc háziállatokat ábrázoló képek

- nosztalgiával kapcsolatos és régi fényképek

- nagy és jelentős ünnepekhez kapcsolódó bejegyzések, képek

 

Ha a bejegyzésed, képed nem csak reklám, hanem ezek a témák közül is több mint egyhez tartozik, nagy valószínűséggel sikerül vírüsmarketingként viselkedő reklámot készítened. Hidd el, megéri a fáradtságot.

_______________ 

Csak egy részlet az Online vállalkozási ötletek tól fiataloknak című könyvből. (Megjelenés korlátozott példányszámban. Előjelentkezés már lehetséges)

Marketingeszköz, de a legjobb online vállalkozások egyike is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...