2023. szeptember 25., hétfő

Tagdíjas online vállalkozási ötletek

 

Fogyókúrázók klubja

N.N., 37: Írhattam volna F.F.-et is, de nő vagyok. Már többször megpróbáltam lefogyni, de nem nagyon sikerült. Egyszer lefogytam ugyan (hónapokon át éheztem és ízetlen ételeket ettem, nagyon megutáltam), de a fogyókúra után alig egy hónapra visszakaptam a régi testsúlyomat. Lehet ebből online vállalkozást csinálni?

Válasz: De még mennyire. A statisztikusok szerint minden ember megpróbál legalább egyszer az életében lefogyni. A férfiak is, csak ők nem beszélnek annyit erről. Az emberek 96-99 százalékának nem sikerül lefogyni és megtartani a kisebb testsúlyát. Gondolj bele, mekkora ez a piac. Mindenki valamilyen csodaszerre vár, de mindenki tudja, hogy ilyen csodaszer nincs. Neked viszont, ha előfizetéses klubot indítasz, 200 tag is bőven elég. A havi tagsági díj 2000-5000 forint lehet. Ha magasabb a tagsági díj, akkor inkább a pénzesebb tagokra számíthasz, ez olyan elit klubnak számít majd.

Meg kell határoznod és el kell mondanod a tagoknak, hogy mit kapnak a tagsági díj ellenében. A fogyókúra a legtöbb ember számára azért sikertelen, mert hiányzik a kitartás, hogy végigcsinálja a fogyókúrát és a fogyókúra végén a felszabadultság érzése újra túlétkezéshez vezet. Csodaszer nincs. Ha valaki le akar fogyni, kevesebb kalóriát kell bevinni a szervezetébe, mint amennyit a szervezet felhasznál. Persze ehhez nem kell éhezni és ízetlen, rosz ételeket enni. Az étkezési szokásokat kell megváltoztatni: kiiktatni a felesleges nassolást, elfelejteni a túl sok kaloriát tartalmazó túl édes és túl zsíros, illetve olajos ételeket. Mond el az embereknek, hogy te ebben fogsz segíteni:

-          Akciót indítasz, aminek keretében mindenki anoniman megírja magárol, hogy hány kiló, mennyi idő alatt mennyit szeretne lefogyni. Havonta megmérnék a testsúlyukat és beszámolnának az eredményről. Ha sok tagot akarsz, továbbra is fontos, hogy a tagok neve titokban maradjon.

-          A tagoknak rendszeresen küldesz fogyókúrás recepteket, írsz azokról az ételekről, amelyek megemésztése több kalóriát fogyaszt el, mint amennyit az ételek adnak. Sok kalória elégetését eredményező, egyszerű testedző gyakorlatokat mutatsz be. A recepteket, tanácsokat e-mailben küldheted (persze csak azoknak, akik befizették a tagsági díjat) és a tagok is e-mailben írhatnak neked. A tagsági díjat befizethetik emelt díjas SMS-el, banki átutalással, vagy pénzküldéssel.

Nem kell blogot vezetned, honlapot indítanod. Írj a közösségi oldalakon és igyekezz minél több látogatót összegyüjteni. Az írásokban a sikeres esetek bemutatkozásával ismertesd a vállalkozásodat. Sok sikert. És ne feled: Ez egy nagyon jó vállalkozás, de olyan mint a fogyókúra. Nem szabad feladni.

Még egy tanács: A Facebook nem szereti a fogyókúrás témákat. De annyi más közösségi oldal van. Ajánlom a Pinterestet: rövid, egyszerű írások kellenek, amelyeket akár percek alatt elkészíthetsz. A képeket az ingyenes képosztókról veheted le hozzá, egyszerű, akár online képszerkesztővel felírhatod rá az e-mail címedet és azt, hogy fogyókúra klubról van szó, ahol segítesz a tagoknak a lefogyásban és a kitartásban. Így ha át is veszik a képedet, az neked reklám marad. Az Instagram is jó, de ott csak egy napig marad fenn a bejegyzésed, mig a Pinatesten addig, amig te le nem veszed. 

Tagdíjas online vállalkozási ötletek: fogyókúrázók klubja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...