2023. szeptember 28., csütörtök

Internetes klub - online vállalkozási ötletek

 

Ötlettár klub

Fanny 68,: Talán sokak szerint öreg vagyok már arra, hogy vállalkozást indítsak, de én még dolgozni akarok és a pénz is jól jön. Szeretnék valami olyan online vállalkozást indítani, ami közel van a hobimhoz és nem sok munkával meg tudom oldani (Nem vagyok számítógépes zseni!). A hobbim, hogy kreatív ötleteket gyüjtök. Többet már meg is valósítottam. Ezeket az oldalakat úgy találom meg, hogy a keresőbe beírom az angol DIY rövidítést. A legtöbb oldal angol. Az angol oldalakat fordítóval olvasom és igyekszem megérteni. De néha magyar nyelvű oldalat is találok. Az ismerőseim között sokan foglalkoznak ezzel. Van olyan Facebook-ismerősöm, aki a városában klubot is alakított, ahol kicserélik az ötleteket, megbeszélik, hogy melyik ötletet hogyan lehet megvalósítani, vagy mire másra lehet még használni.

Arra gondoltam, én is indítanék egy ilyen klubot, de az Interneten és nemzetközi szinten. Gyüjteném az ötleteket, lefordítanám és „magyarosítanám” az idegen nyelvű szövegeket, azután a tagoknak hetente e-mailben elküldenék egy-egy válogatást. A tagsági díj minimális lenne. Éppen csak annyi, hogy a költségeimet fedezze. Lenne ennek létjogosultsága?

Válasz: Ha a valós életben dolgozni tud egy klub, akkor az az Interneten is megvalósítható. Használhatsz ingyenes blogplatformot, vagy egyszerű ingyenes honlapszerkesztőt. A jobb szerkesztő platformok lehetővé teszik, hogy ha vásárolsz domaint (nevet) a blogodnak, vagy honlapodnak, az ingyenes blogplatformon vagy honlapkészítőn ezzel a domainnel jelentesd meg a blogodat, vagy a honlapodat.

Arra vigyázz, hogy ne vedd át szöveg kopirozásával az ötleteket. Az ötleteket nem lehet eszmei jogvédelem alá helyezni, tehát szabadon átvehetőek. De a szövegek védettek lehetnek, ami azt jelenti, hogy nem szabad őket átvenni, csak a szerző írásos engedélyével. Viszont ha elolvasod a szöveget és a saját szavaiddal megírod azt, az már a te terméked, használhatod, megjelentetheted az Interneten, könyv, vagy e-book formájában, elküldhetetd e-mailben...

Az ötlet megvalósításának első lépése, hogy indíts egy blogot, ahol erről írsz és elmondod, hogy a tagok hogyan léphetnek be, hogyan fizethetik be a tagsági díjat és mit kapnak érte cserébe. A másik legfontosabb kezdőlépés a klub hirdetése. Ehhez kitartónak kell lenned és sokat kell hirdetned. Ajánlom az ingyenes internetes hirdetőoldalakat és azt, hogy nőknek szóljon a hirdetésed. A statisztikai adatok szerint ezzel a témával ötször annyi nő foglalkozik, mint férfi. Közben kezd el gyüjteni a témákat, de ez csak legfeljebb az időd tizedét töltse ki. Így is rengeteg témád lesz, mire elindul a klub.

Javasolnám azt is, hogy add ki az összegyüjtött anyagot mondjuk „Hogyan csináld? – Házi ötletek” címmel akár e-book, akár nyomtatott formában, vagy mindkét formát használva. (Az egyedi könyvkiadást ajánlom, ne keress kiadót és ne költs erre!). Ez hozhat egy kis plusz bevételt. Persze ez csak a klub utóélete lehet. Ilyen lehet az is, hogy a blogodon lehetővé teszed a klub tagjainak, hogy megjelentessék ötleteiket, munkáiket. Ez vonzaná az embereket. Egyszerűen elküldenék az e-mail címedre az anyagukat, nevüket, rövid életrajzukat, képeiket, amiből te csinálnál a blogodhoz egy oldalt a számukra. A végén még lehet, hogy ez is bizbisz forrása lehet, mert nagyon sok ember, aki ügyes a házi ötletek megvalósításában, nem igen tud blogot írni, honlapot készíteni.

Tagsági online vállalkozási ötletek

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...