2023. szeptember 27., szerda

Tagsági díjas online vállalkozási ötletek

 

Társkeresők klubja

Az ember társas lény. Az informatikai felszerelések túlzott hastnálatával azonban néha túlságosan is elzárkózik a világtól. Sokszor úgy érzi egyedül maradt.

Nem új jelenség. Más okok miatt, de ilyen tömeges egyedüllét-érzés és társkeresés az előző 100-200 évben is volt. Abban az időben levelezőtárs keresése és levelezések enyhítettek a pszichikai probklémán. Nagyon hasznos és jó megoldás volt. Sokan nyelvtanulásra is használták, amikor idegen nyelven leveleztek.

Az emberi gondolkodás problémájával foglalkozók azért tartják jó megoldásnak, mert az ember idegeneknek olyan belső titkokat, gondolatokat is elmondaak, amit ismerősnek, családtagnak nem mondanának el. Ez a kitárulkozás pedig sokszor gyógyító erejű.

Ezzel magyarázható, hogy annyian keresnek beszélgető vagy levelezőtársat az Interneten is. Ez volt az oka a chat rendszerek gyors terjedésének is. A chat rendszerek nagy hátránya az, hogy sokszor véletlenszerűen találkozol társaddal az Interneten. Az újonnan talált társ nem tudja a korábban már elmesélt dolgokat és ez zavarólag hat a kapcsolatban. Az is előfordulhat, hogy nem megfelelő társat találsz.

Az Internetes társkereső rendszerek között alig van olyan, amely nem teljesen automatizált. Az emberek pedig sokkal szivesebben szeretnének egy élő embert társnak, akit maguk találtak, vagy választottak, mint azt, akit gép, mesteséges inteligencia választ ki nekik. Ez az ötlet alapja.

Létesíts egy levelező, társkereső klubot. Indíts egy honlapot, ahol bemutatod a klubodat. A honlapnak legyen egy zárt része, amihez csak azok a tagok férhetnek hozzá, akik befizették a tagsági díjat. Itt tedd közzé azokat a bemutatkozó leveleket, képeket és videokat, amelyeket a tagok készítettek bemutatkozásként magukról. Azok a tagok, akik ezeket a bejegyzéseket olvassák, nézik, ha úgy érzik megfelelő társat találtak, megkaphatják (akár külön díj ellenében) a kiválasztott társ hozzáférhetőségét. Ezután felvehetik a kapcsolatot. Beszélgethetnek telefonon, mesengeren, vagy levelezhetnek e-mailben is. Ahogy nekik jó.

A vállalkozás kezdetén nagyon sokat kell hirdetned, de szerencsére erre jók az ingyenes hirdetőoldalak is. Szánj rá napi 2-3 órát hirdetések feladására. Az igazság az, hogy a hirdetésekkel soha nem állhatsz le, noha idővel a tagok egymásnak adják majd az oldal címét. Az új tagokat tereld a honlapodra. A többi a potenciális tagok érdekeit függ.

Tagsági díjas online vállalkozási ötletek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...