2023. október 8., vasárnap

User-generated content tipusu vállalkozási ötletek

 

User-generated content tipusú vállalkozási ötletek

Az user-gereated content tipusú tartalmakat az internetes tanácsadók ma még elsősorban mint marketingeszközt ajálnnák. Kétségtelen, hogy a legjobb marketingeszköz: Bizalmat épít, vásárlásra serkent. Ilyenkor az a lényege, hogy a potenciális ügyfeleid véleményét jelenteted meg és ezzel igazolod, hogy terméked, vagy szolgáltatásod jó, figyelmet érdemel és megfelel a vevők által elvárt minőségi követelményeknek, illetve ár-érték aránynak.

Ha ilyen céllal szeretnéd használni a felhasználók által general tartalmat, mielőtt közzéteszed a tartalmat, mindenekelőtt kérj rá engedélyt a tartalom készítőjétől. Még jobb, ha a tartalom igénylésekor már közlöd a felhasználóval, hogy az általa készített tartalmat közzé akarod tenni. Lehet, hogy ez miatt majd kevesebben fognak írni, de ezzel megkíméled magad minden későbbi bonyodalommal, ami abból eredhet, hogy olyan tartalmat teszel közzé, aminek szerzője erre nem adott engedélyt. Lehet ugyanis, hogy a tartalom készítője másképpen fogalmazott volna, ha tudja, hogy megjegyzése nem csak egy blogbejegyzés utáni comment, hanem önálló véleményként közzétett értékelésként is megjelenik az Interneten.

Az user-generated content tipusu vállalkozásoknál nincs szükséged arra, hogy megjelenési engedélyt kérj a tartalom készítőjétől, hisz ő éppen azért készíti a tartalmát, hogy te megjelentesd. És az ilyen tipusú vállalkozások felépítése olyan, hogy ezzel még jövedelmet is biztosít neked. Vagy közvetlenül a tartalom készítőjétől kapsz pénzt, vagy hozzásegít ahhoz, hogy más forrásból legyen jövedelmed.

Az user-generated content tipusú vállalkozások kétségtelenül az Internetes vállalkozások jövője. Gondold csak el: Kitalálod a vállalkozási ötletet, kiépíted a vállalkozást, elkészíted a honlapját, vagy platformját és azután már semi dolgod, mert maguk a felhasználók készítik a tartalmakat és még fizetnek is neked érte. Hogy ilyen nincs?

De még mennyire, hogy van. Az Interneten egyre több user-generated content tipusú vállalkozás van. Ilyen a Wikipedia, a Facebook, azt Instagram, a Pinterest, az internetes áruházi platformok, az ismerkedési oldal készítését lehetővé tevő platformok, az ingyenes blogkészítő, vagy honlapkészítő platformok. De ilyenek azok a blog és honlapkészítő platformok is, amelyeknél fizetned kell azért, hogy a platformot használod. Pontosabban minden Wight label tipusú platform.

Persze nem azt akarom mondani, hogy ezekkel versenyez. Egyrészt ezeknek már hatalmas hllózata van, másrészt hatalmas jövedelmet létesítettek már. Olyan marketing akciókat is megengedhetnek maguknak, amiről te még csak nem is álmodhatsz. De már most mintegy száz olyan user-generated content tipusó vállalkozás van amely nem az említett Internet-óriásokkal száll versenybe, de neked tisztes jövedelmet biztosíthat.

Befejezésül még csak annyit, hogy noha az user-generated content tipusu vállalkozások az online vállalkozások jövőjét és legjobb megoldását képezik, munka nélkül itt sem lehet eredményed. Nem kell folyamatosan dolgoznod. Pontosabban, ha jó a vállalkozási ötleted, a vállalkozás beindítása után már egyáltalán nem kell dolgoznod. De mielőtt erre sor kerül, fel kell építened a vállalkozásodat, kialakítani a szükséges oldalakat és hirdetned a vállalkozásodat. De azok példája, akik ezt már megtették, igazolja, hogy megéri. Sőt, mivel kezdetben több munkára van szükség a pénz és kockázat nélkül indítható vállalkozás felépítéséhez, mint más online vállalkozási tipusok esetében, annak ellenére, hogy ez az online  vállalkozás tipus a legtöbbet ígéri, nem kell túl nagy konkurenciára számítani. A legtöbben elállnak még mielőtt a vállalkozásukat kiépítették volna. 

User-generated content tipusu vállalkozási ötletek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...