2023. október 5., csütörtök

Tagsági internetes vállalkozási ötletek

 

Internetes játékok kedvelőinek klubja

Tom, 13: Olvastam valahol az Interneten, hogy szinte nincs olyan ember, aki használja az Internetet és ne játszana legalább időnként. Azt mondják, az Internet használók 80 százaléka rendszeresen játszik. Szerintem ez nagyon nagy embercsoport. Ha ennyire népszerűek a játékok, akkor talán olyan online vállalkozás is indítható, ami a játékok kedvelőinek klubjára épül.

Válasz: Jól gondolkozol. Számtalan ilyen klub alakítható. Persze alakíthatsz olyan klubot is, amely minden internetes játék kedvelőit felöleli, de sokkal jobb, ha néhány játékra korlátozod a klub tagságát. Közvetlenebb lehet a klubtagokhoz szóló e-mailed hangvétele és a tagok jobban úgy érzik majd, hogy ez a klub az ő klubjuk.

Ajánlom. Hogy válasz ki egy játéktipust. A legjobb, ha olyan játéktipust választasz, amit magad is kedvelsz. Még ezt is szűkítheted egy, vagy néhány játékra. Egyben ajánlom azt is, hogy a klub tagság díjtalan legyen. Ilyen esetekben az emberek általában azt szokták megkérdezni, hogy akkor a klubvezetőnek (neked) miből lesz bevétele. De kezdjük sorjában az ajánlatomat.

Nyiss egy blogot. Erre az ingyenes blogplatformok is megfelelnek. Ezen az oldalon (és a közösségi oldalakon is) írd meg, hogy milyen klubról van szó. Itt mutasd be az új tagokat, de itt mutathatod be a rekordereket is. Az emberek szeretnek szerepelni. Tedd lehetővé nekik.

Rendszeresen írj a blogodban a klubról. Írd meg, hogy vannak olyan fontos információk, amelyeket csak a klubtagok kapnak meg, e-mailben. Mondjuk az, hogy egy-egy versenyciklus mikor kezdődik, hogyan kell rá jelentkezni, meddig tart. De itt írhatsz azokról a titkos megoldásokról, amivel könnyebb a játék, vagy megoldja a játék egyes problémáját. Ezek ugye a kiskapuk. És az e-mailekben írhatsz azokról az újításokról is, amelyek a játékot követik, amelyeket a gyártó tervez és végrehajt.

Szervezz versenyt. Mondjuk mond azt, hogy minden tag játszon a következő hét napban. Az elért eredményt egy szelfivel és mondjuk két taggal igazolhatja. Ha elküldi neked az igazolást a rövid életrajzával, azt megjelentetheted a blogodban. Egyben a legjobbaknak névre szóló diplomát is küldhetsz e-mailben, amit kinyomtathatnak, berámázhatnak. Ne felejtsd el, hogy az emberek szeretnek az eredményeikkel dicsekedni. Tedd lehetővé nekik. Persze ezért már pénzt kérhetsz.

Azután, ha már elég sok a klub tagja (mondjuk 1000-5000), a reklámoknak is helyet adhatsz az e-mailekben. Bármit hirdethetsz, de a legjobb, ha olyan dolgokat hirdetsz, amit a klubtagok vásárolnak. Az eladóval megegyezhetsz abban, hogy az eladásból kapjál százalékot (affiliate rendszerű hirdetés), de akár fix árú hirdetést is megjelentethetsz. Gondold csak el: 1000 olyan e-mail hetente, amit biztosan minden tag elolvas, a hirdetőnek ér annyit, mint egy 4000 példányszámú heti, vagy 15.000 példányszámú havi újság, vagy egy 100.000 hallgatóval rendelkező rádió vagy ugyanennyi nézővel rendelkező televíziós hirdetés. Neked meg heti két hirdetés kitermelheti a havi jövedelmedet.

Tagsági internetes vállalkozási ötletek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...