2023. október 3., kedd

Online vállalkozási ötletek -fiatal költök internetes klubja

 

Fiatal költők internetes klubja

Eva, 16: Középiskolás vagyok. Szeretek verset írni. Nem próbáltam meg még egyetlen irodalmi újságnak se elküldeni a verseimet, de a barátnőim szerint jók a verseim. Azt tapasztaltam, hogy a középiskolások között aránylag sokan foglalkoznak versírással, de szinte senki sem próbálja meg megjelentetni a versét, noha azt hiszem, mindannyiunkban ég valamilyen bizonyítási vágy. Szeretnénk megjelentetni versinket, ismertek lenni, még ha a versírás olyan régies dolog is. Egy régi cikkedben azt írtad, megjelentethetem a versemet, úgy, hogy ne kerüljön sokba. Azt is írtad, hogy ezzel az Interneten kereshetek is. Hogyan?

Válasz: Két módszer is van. Az egyik elterjedtebb és több honlap, blog is alkalmazza. A módszer nagyon egyszerű: Indítasz egy saját blogot, vagy honlapot. Ehhez használhatsz ingyenes honlapkészítő vagy blogszerkesztő rendszert. Azok a jó rendszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy saját doméned legyen, mert akkor a blog vagy honlap tulajdonosa vagy. Egy domént akár 600 – 5000 forintból is tudsz vásárolni. Ha azt szeretnéd, hogy a honlap, vagy blog teljes egészében a tied legyen, akkor vagy neked kell honlapot építeni, amihez lehet, hogy nem értesz, vagy valakitől meg kell rendelned a honlapodat vagy blogodat. Nem kell a legdrágább honlapépítőt keresned, de semmiképpen sem tudod 30.000-40.000 forintnál kevesebből megoldani. Ez mellett még a havi posztolásért is fizetned kell, bár az sok hosztoló cég elég olcsón lehetővé teszi. De ha ingyenes honlapépítőt használsz, ezekre a költségekre nem lesz szükséged. A saját doméneddel regisztrálsz egy fiókot valamelyik ingyenes honlapépítő rendszernél. A legtöbb rendszer egyszerű és gyors honlapépítést tesz lehetővé és sok azt is megengedi, hogy keress az így kialakított honlapoddal. (Regisztrálhatsz ingyenesen is fiókot magadnak, de akkor lehet, hogy a rendszer nem engedi meg, hogy pénzkeresésre használd az oldalt). Ezután csak annyi a feladatod, hogy megírod az első oldalon, hogy ez egy irodalmi klub honlapja, amely megjeleníti a tagok versét, életrajzát, fényképét. Meghatározod a tagsági díj összegét (havi 1000-5000 forint között), azután folyamatosan hirdeted a blogodat és rendszeresen felteszed azokat a verseket, életrajzokat, amelyeket az olvasók küldtek neked. Jó, hogy a fiatal alkotók elmondják egymásnak a lehetőséget, így terjesztik az oldalad hírét. Ennek a megoldásnak a jó oldala az, hogy a tartalmat (kevés kivétellel) más készíti, de te keresel az klubbal. Ugyancsak jó a rendszerben az is, hogy akár olyan nyelven is piacra léphetsz, amelyik nyelvet nem beszéled tökéletesen. Mondjuk megjelenhetsz a jelenleg legnagyobb internetes piacon, az angol, vagy a hindi nyelvű piacokon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...