2020. január 1., szerda

Niche vállalkozási ötletek


Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?

Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a vállalkozási ötleteket nézegettem, amelyeket vállalkozás indítása és vezetése nélkül is meg tudnák oldani. Közben természetesen arra is figyelek, hogy később milyen vállalkozásokat tudok majd indítani. Olvastam, hogy a niche vállalkozásokkal könnyebb eredményt elérni és job eredményt lehet elérni. Hol találhatok ilyen vállalkozási ötletet? (Kérem vegye figyelembe azt is, hogy túl fiatal vagyok és nő vagyok.)

Válasz: A niche vállalkozások kétségtelenül könnyebben megtalálják a potenciális vásárlóikat és eredményesebbek is lehetnek. Ezek tulajdonképpen réspiacra épülő vállalkozások. Tehát nem a teljes célközösséghez kell szólnod, mivel a potenciális vásárlóid, partnereid annak csak egy szegmense. Személyesebb hangot üthetsz meg és könnyebben tarthatod a kapcsolatot velük, jobb lehet az eladási eredményed is. Vannak tipikus niche vállalkozások. Ezek eleve egy réspiacra épülnek. Néhány példa ezek a vállalkozások közül:
Szemtorna edzéstervek olyan embereknek, akiknek gyengül a látása
Személyes fogyókúra programok kidolgozása fiatalok számára
Fogyókúra programok kidolgozása kövér, vagy kövérebb fiúk számára
Divat tanácsadó fiatalok számára

A leggyakoribb eset azonban az, hogy van egy működő vállalkozás és adott annak célpiaca is. Ha szűkíted a célpiacot és csak egyes potenciális vevőknek adsz el terméket, vagy nyujtasz szolgáltatást, máris niche vállalkozási ötletet kaptál. Ilyen például:
Fiatalok számára indított társlereső (chatbarát kereső) oldal – a társkereső oldalak szűkítésével
Fiatalok számára szervezett rendezvények bemutató vállalkozása – a programbemutató portálok felhasználói körének szűkítésével
Női irók könyveinek bemutató honlapja – a könyvbemutató oldalak szűkítésével

Ami a női vállalkozások illeti, azt mondom, hogy nincs tipikusan női és tipikusan férfi vállalkozás. Mindegyik vállalkozást a nők és a férfiak is el tudják végezni. Inkább csak azt mondhatom, hogy valamelyik vállalkozás közelebb van a férfiakhoz, másik a nők gondolatvilágához. De láttam már világhírű férfi szakácsot és olvastam világbajnok női autóversenyzőről is. Ha valamihez kedved van, csináld. Még ha első pillanatra “férfi” vállalkozási ötletnek tűnik is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...