2020. január 1., szerda

Egy megoldás, hogy megelőzd a konkurenciát.


Internetes szolgáltatások

Az Internet fejlődésével törvényszerű volt, hogy megjelennek az internetes szolgáltatások is. Kezdetben az egyes cégek internetes jelenlétét segítő szolgáltatások voltak jelen a gazdasági éleben. Azután kialakultak azok a szolgáltatások, amelyek az internetes jelenlétet erősítik, a cégek arculatát javítják.
Ma már az internetes vállalkozások közül a legtöbb talán éppen ebbe a kategóriába tartozik. És nem csak a cégeknek, hanem a magánembereknek is végeznek különböző szolgáltatásokat. Ilyenek az adatgyüjtők, a különböző anyagok szerzői, a családfa-kutatók, memoárírók. Ezek a szolgáltatások közé tartozó vállalkozásokra jellemző, hogy mig egyes vállalkozásoknál hatalmas túlkinálat van jelen a piacon, addig másik szolgáltatásoknál még bőven van hely új vállalkozók számára. Honlapépítő vállalkozásokból rengeteg van. A baj az, hogy ezek (kevés kivétellel) nam akarnak szakosodni, szinte mindegyik mindenkinek kinálja a termékét. Hatalmas a tolongás. Mindegyik azt állítja magáról, hogy a legjobb munkát végzi, a legjobb kinálatot adja. Közben az árakat is fokozatosan verik le.
Érdekes, hogy van olyan szolgáltatás, amelyet mindezek a cégek többnyire el tudnának végezni, mégis alig van vállalkozó, aki elvállalja ezt a sokkal jövedelnmezőbb feladatokat. A vállalkozások általában honlapot szeretnének építeni, vagy a keresőoptimalizálást elvégezni. A kis vállalkozóknak ezzel ellentétben olyan vállalkozóra volna szüksége, amely minden internetes feladatot levesz a válláról. Vagy ha nem is veszi át teljes egészében ezt a munkát, akkor legalább tanácsadóként minden internetes probléma megoldásában segíti a vállalkozót. És aki tud honlapot építeni, vagy keresőoptimalizálni, az könnyen készít szövegeket, chatbotokat, hirdetéseket, könnyen tartja karban az oldalakat, szervezi meg a marketing kampányt is. Egy kicsit mindenes lesz az ilyen vállalkozó, de ennek van egy nagy előnye is. Ha van 15-20 partnere, az már biztosíthat annyi jövedelmet, hogy ebből meg tud élni, ő pedig eredményesen dolgozhat a kisvállalkozók internetes problémáinak megoldásán. Ha a lakhelyed közelében levő kisvállalkozókat öleled fel, annak ellenére, hogy online vállalkozási lehetőségről van szó, lesz még egy nagy előnyöd, amivel versenyképes leszel és megelőzöd a távolabbi ismertebb cégeket is: Mindig elérhető leszel és személyes ismeretségetek lesz, jobb lehet a kapcsolattartás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...