2019. május 15., szerda

A segítség online érkezik

A nagyobb mellek a lányok örök problémája!

Online tanácsadás testedzéshez

Éva, 44: Korábban sem voltam megelégedve a melleim nagyságával és az alakjával sem. De azt mondtam, ez genetikai adottság. Meg hát talán egy kicsit kövérebb is voltam. Az idők során ez a helyzet csak rosszabb lett. Azon gondolkozok, felkeresek egy plasztikai sebészt. Mire figyeljek oda?
VÁLASZ: A testalakban jelentős szerepe van a genetikának, de azért nem kell minden hibáért a géneket okolni. Sokkal többet tehetünk a saját testünk alakjáért, mint gondolnánk. Csakhát gyorsabb és könnyebbnek vélt út azonnal a plasztikai sebészhez szaladni. Egyébként az Interneten több plasztikai sebész oldalát is megtekintheted, ha beírod a keresett szavakat. A legtöbb online is ad tanácsot. Persze ezek az online tanácsok rendszerint arra ösztönöznek, hogy keresd fel személyesen is a rendelőjét.
A túlsúly pedig egyáltalán nem hátrány. A mellek többnyire zsírszövetből állnak. Ezért a mellek nagysága inkább a túl sovány lányoknak ad okot panaszra. Más kérdés (és te valószínűleg erre gondoltál) a mellek nagysága és a testalak formájának összhangja.
Mielőtt a plasztikai sebészeti megoldáson gondolkozol, el szeretném mondani, hogy van más megoldás is. Szerintem jól tennéd, ha előbb kipróbálnád az alap alakformáló gyakorlatokat. Ezek olyan testépítő és testalak formáló gyakorlatok, amelyeket teljesen észrevétlenül akár otthon, akár a munkahelyeden el tudsz végezni, úgy, hogy más észre sem veszi, hogy éppen edzel. Csak napi háromszori tíz percre van rá szükséged.
A mell ugyan nem izomból áll, de a mellek alaját képező izmok erősítése kedvezően hat a mell alakjára és nagyságára is. Több ilyen gyakorlat van, de én itt csak két gyakorlatot ismertetek. 
1. Tedd mindkét alkarod az asztal lapja alá. Kulcsold össze az újjaidat és feszítsd neki a kezed az asztallapnak, mintha fel akarnád emelni az asztalt. Tartsd így, ameddig az izmok el nem fáradnak. Azután tarts ugyanannyi ideig pihenőt, majd ismételd meg a gyakorlatot tízszer. A gyakorlat akkor a leghatásosabb, ha neponta három alkalommal megismétlik a gyakorlatsort (reggel, délben, este).
2. Tedd a kezeidet az öledbe és kulcsold össze az újjaidat. Ezután feszítsd meg a kezed, mintha szét akarnád húzni a kezedet. Tartsd így, ameddig az izmok el nem fáradnak. Azután tarts ugyanannyi ideig pihenőt, majd ismételd meg a gyakorlatot tízszer. A gyakorlat akkor a leghatásosabb, ha neponta három alkalommal megismétlik a gyakorlatsort (reggel, délben, este).
Ha a kérdéssel kapcsolatban részletesebb információk érdekelnek, kattints a Testformálás - online tanácsadás linkre és nézd meg a Testformálás - online tanácsadás oldalt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...