2019. május 3., péntek

Új online vállalkozási ötlet

Szeretnék valamilyen internetes munkát

Milyen online internetes lehetőségek vannak?

Mária, 27: Nemrégiben bővült a család. Még egy ideig itthon maradhatok, de utánna vissza kell mennem dolgozni. Én pedig szeretnék inkább a gyerek mellett otthonról dolgozni. A párommal is megbeszéltük és szinte naponta átnézzük az internetet. Kijegyezzük az állásajánlatokat.Kevés kivétellel az otthoni munkák multilevelre vonatkoznak. Nem nagyon tudom és nem is szeretem az embereket bármire is rábeszélni, így biztos vagyok benne, hogy ez nekem nem menne. Ezen kívül nagyon sok oldal ajáln olyan internetes munkákat mint hogy: írjál weboldalt, fordíts, legyél szabadúszó (egyszer majd beindul az üzleted!), meg ilyeneket. Az ilyen lehetőségekben nem találom meg magam. Van más lehetőség is? Az iskolában jól fogalmaztam, sok barátnőm volt és úgy általában közkedvelt voltam...
VÁLASZ: Sajnos igaz, hogy a legtöbben azt javasolják az interneten munkát keresőknek, hogy legyenek fordítók, írjonak cikkeket (aprópénzért, vagy ingyen), jelentkezzenek szabadúszó rendszerekbe. Esetleg klikkeljenek reklámokra, nézzenek hirdetéseket... Biztos, hogy ilyesmivel is lehet pénzt keresni. Én mégis egészen más dolgokat szeretnék ajánlani. Lehet, hogy ha jobban ismernélek, valami testhezállóbbat is tudnák ajánlani. Így csak megpróbálok az elmondottak szerint ajánlani valamit: Írj könyvet és add ki saját kiadásban. Tudod melyik az a könyvtipus, amelyik szinte minden háztartásban megtalálható és még mindig veszik az emberek? A szakácskönyv.
Készíts oktatóprogramot és indíts online tanfolyamot. Csak a témát kell meghatároznod: Babavárás, A baba etetése, A baba nevelése... De választhatsz egészen más témákat is. 
Az "Online vállalkozási ötlet nőknek" oldalon  több olyan online vállalkozási ötletet is lalálhatsz, amely esetleg megfelel neked. Kattints az "Online vállalkozási ötlet nőknek" szövegre és menj az "Online vállalkozási ötlet nőknek" oldalra.
És hogy egy kicsit kedvet is csináljak, itt is megadok egy talán neked való online vállalkozási ötletet:

Online vállalkozási ötlet: Írj névre szóló mesét

Azoknak, akiknek jó íráskészségük van a meseírás, cikkírás valóban jó kereseti lehetőség lehet. A cikkírásról már sokan írtak a blogokon, de a meseírás valahogy mostohagyerek. Pedig cseppet sem nehezebb.
A legegyszerűbb, ha írsz egy egész mesekönyvet. Egy mesének átlagban 4-6 flekk terjedelműnek kellene lennie, mert azt a szülő körülbelül 10-15 perc alatt tudja elolvasni a gyermekének és ez az idő éppen elég ahhoz, hogy a gyermek elaludjon (esti meseolvasás). Egy elfogadható vastagságú mesekönyv általában 30-50 ilyen mesét tartlamaz. Még csak annyit, hogy a flekk újságírói mértékegység. Egy sorban összesen 60 betúhelyet tartalmaz és 30 sor van egy oldalon. Ha Times, vagy Ariel betűtipusban 12-es nagyságot használsz, másfeles sortávolsággal, akkor flekk írásnagyságban írsz. Egy ilyen flekk felolvasása átlagban 2 percet vesz igénybe.
Persze ma már népszerűek a rövid 1-2 perces mesék, de ezek általában túl rövidek ahhoz, hogy álomba ringassonak egy gyermeket. Imhább arra valók, hogy a gyerekek önnállóan olvassák és ne riassza meg őket a több oldalas mese. És mesekönyv is van olyan, ami csak 32-56 oldalas. Tehát ezt te is választhatod. Ami a kiadási folyamatot illeti, hamarosan erről lesz szó a https://onlinevilag.blogspot.com/p/online-vallalkozasi-otletek-noknek.html oldalon.
És most térjünk vissza a személyre szóló meséhez. Ez az online vállalkozási ötlet lehetőséget ad arra, hogy kevesebb munkával több pénzt keress. A fejlett országokban kialakuló divat, hogy a gyermekeket egy-egy róluk szóló mesével ajándékozzák meg. Ezekben a mesékben a főhős maga a gyermek. Általában ezek mai időben játszódó korszerű mesék. A vállalkozás megvalósításához kell egy honlap, vagy blog. Írj néhány ilyen mesét. Legjobb, ha ismerősöd gyermekeit ajándékozod meg vele, így a szájhagyományos reklám is azonnal beindul. Ajándékként ezeket a meséket nyomtasd ki, fóliázdle és fűzd össze a lapokat, majd csomagold be és így add át.
A meséket tedd fel a honlapodra, vagy blogodra. Egyeztess a szülőkkel, hogy a megjelentetett mesében szerepelhet-e a gyerek neve, vagy az helyett a blogon, honlapon más név szerepeljen. 
A blogon egyben írd meg, hogy ilyen ajándéknak szánt névre szóló mesét mindenki megrendelhet online vállalkozásodtól. Egy-egy meséért 10.000-30.000 forintzot kérhetsz. Kezdetnek az alacsonyabb összeget ajánlom, majd emelheted az árat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...