2019. május 2., csütörtök

Diéta program

10 ok, amiért nem sikerült a fogyókúrád, a diéta programod

Ha ezen változtatni tudsz, a diéta programod eredményes lesz.

  • Nem tervezted meg a diéta programodat
  • Nem volt megfelelő a diéta programod motivációja
  • Nem volt megfelelő ellenőrzés a diéta programod megvalósítása alatt
  • Nem volt reális a diéta programodban kitűzött cél
  • Nem volt megfelelő a diéta programod
  • Túl nagy lépésekkel szerettél volna haladni a diéta programod során
  • Nem volt jutalmazási rendszer a diéta programodban
  • A diéta program részfeladatainak eredményes teljesítése után hiányzott az elismerés
  • A diéta programod megvalósítása során egyedül akartál megküzdeni a problémákkal
  • Becsaptad magadat a diéta programod megvalósítása során

 **********************

10 ok, amiért nem sikerült a fogyókúrád, a diéta programod

Nem tervezted meg a diéta programodat


A fogyókúra nem egyszerű dolog. A szervezetedet kilököd a nyugalmi állapotából. Másképpen mondva: kilépsz a konfort-zónából. Ilyen változásokra fel kell készülni. Nem csak lelkileg, de fizikailag is. Például: eddig sok édességet fogyasztottál. Most a fogyókúra recept szerint a diéta program megvalósítása alatt teljesen cukormentesen akarsz élni (legalább néhány hetet). A szervezetnek legalább 7-10 napra van szüksége arra, hogy erre a változásra felkészüljön. Egyébként sokk-hatásként éri a dolog, aminek egészségügyileg is rossz következményei lehetnek. Ezért van az, hogy sok fogyókúrás program sokkal többet árt, mint használ, még ha hihetetlenül sok kilóval leszel is könnyebb ezek a programok segítségével. 


Nem volt megfelelő a diéta programod motivációja

Motiváció nélkül minden nehezebben megy. Minél nagyobb a feladat, annál fontosabb a motiváció. Minél hoszabb időre vonatkozik a feladat, annál fontosabb a motiváció. Az élelmiszerrel teli hűtőszekrény mellett nincs nehezebb feladat, mint betartani egy pár hetes, vagy pár hónapos diétát. Az ilyen célhoz megfelelő motivációra van szükség. Az, hogy: "Lefogyok 10-20 kilót", nem megfelelő motiváció, A kiló, a súlymérték jó ellenőrzéshez. Mérhető mennyiség. Ellenőrizhető mennyiség. De nem tudja megmozgatni az agyat. Ehhez olyan cél kell, ami pozitív érzelmeket kell: örömet, megelégedettséget. Az, hogy lefogyok annyit, hogy jól mutassak a tegnap vásárolt gyönyörű fürdőruhában, (ami egy számmal kisebb mint kellene) már meg tudja mozgatni az agyat. 



Nem volt megfelelő ellenőrzés a diéta programod megvalósítása alatt

Ellenőrzés nélkül az ember egyetlen feladatot sem tud elvégezni. Még a munkamániások sem. Ha nincs más, aki ellenőrizhet, ellenőrizd magad. Ez is több mint a semmi. De csak egy kicsivel. Az ember leginkább saját magát hajlamos becsapni. Ezért eredményesebbek a csoportos fogyókúrák. Valakire mindig kiosztják azt a feladatot, hogy téged ellenőrizzen. És ha még verseny is van, netán éppen azzal vagy versenyben, aki ellenőriz, nos akkor a lehető legszigorúbb bírót kaptad. És ebben az esetben az nem büntetés, hanem ajándék. Persze az emberek hajlamosak arra, hogy "titokban" csinálják a fogyókúrát. Arra gondolnak, így nem lesz majd akkora baj, ha nem sikerül lefogyniuk. Csakhogy ezzel a titkolózással épen a siker lehetőségét veszik el a diéta programtól.



Nem volt reális a diéta programodban kitűzött cél

Sokan, elsősorban a túl kövér emberek hajlamosak arra, hogy túl nagy fogyókúra terveket szőjjönek. Mondjuk 90 kiló vagy és azt mondod, hogy holnapra le fogysz 20 kilót, azt magad sem hiszed el. De ha azt mondod, hogy egy hónap alatt le fogysz 20 kilót, azt már elhiszed. De ez ugyanúgy lehetetlen mint az előző eset. Pontosabban: Lehetséges, ha a diéta arra épül, hogy a test vízmennyiségének elveszítésével lesz kevesebb a súlyod. Csakhogy ez a módszer károsítsa az egészségedet. Másrészt az így leadott kilók gyorsabban jönnek vissza, mint ahogy távoztak. A szervezet pótolja a hiányzó vízmennyiséget. A szervezet nem akar beteg lenni, még ha te rá is akarod kényszeríteni. A tervezésnél gondolj arra, hogy a testúly csökkenésének elfogadható maximális határa a testsúly 5 százaléka havonta. Ezt mindenképpen vedd figyelembe, amikor a diéta programodat meghatározod.  



Nem volt megfelelő a diéta programod

A legtöbb nő (a legtöbb férfi is) az újságokból veszi a fogyókúrás tippeket. Esetleg a barátnőjétől kap egy tuti biztos receptet. Gondoljon bele: Vegyünk egy kis városi lapot mondjuk 10.000 példányszámmal. Átlagban 13.000-n olvassák el. Te tényleg elhiszed, hogy az újságban megjelenő fogyókúrás recept, diéta program a kis város 13.000 lakójának jó? Ugye hogy nem! Te ember vagy. Egyedi. A számodra jó diéta programnak is egyedinek kell lenni. Olyannak, ami megfelel neked. Az ilyen diéta programokat nehéz az újságokban megtalálni...



Túl nagy lépésekkel szerettél volna haladni a diéta programod során
Az emberek szeretnek sikeresek lenni. És milyen egetverő siker az olyan fogyókúra program, amit mindenki észrevesz. Még az is, aki minden nap lát bennünket. De ilyen fogyókúra program nincs. A jó és eredményes fogyókúra érdekében fel kell hagyni az álmodozással. Reálisan kell tervezni. Kisebb, de hatásos lépésekkel. A környezetünk segíthet azzal, hogy biztat, elmondja, hogy fogytunk. Minden nap. Még ha az eredmény nem is látszik meg minden nap. De a tervezett kis lépések hosszabb távon meghozzák a sikert. A nagy lépések pedig csak az álmodozásra jók. Sohasem hoznak tartós és figyelmet érdemlő eredményt. 



Nem volt jutalmazási rendszer a diéta programodban

Mielőtt az állatokat idomította volna, az ember, saját magát "idomította". Méghozzá ugyanazzal a módszerrel: Minden sikert megjutalmazott. A fogyókúra, a diéta program megvalósítása egy összetett folymat. Ki kell lépned a komfor zónádból. Ez nehéz. A szervezet nem akarja. A tudatod sem. Persze egy kis jutalommal mindjárt más a helyzet. csakhogy itt a jutalom nem lehet egy fagyi, egy nagy szelet torta, hideg sör, vagy néhány pohár vermut. Pedig ezt szeretnéd. De ez azt jelentené, hogy a jutalom éppen az eredményt szünteti meg. De azért a diéta programod során ne maradjon el a jutalom. És az nem lehet jelképes. Ne adj magadnak értéktelen diplomát, amit a munkahelyeden készítesz el a számítógépeden. Ne állj a tükör elé és ne ismételgesd, hogy: "Lefogytam, brávo, brávo, brávo!". Jutalmazd magad mondjuk egy szép bizsuval. Egy mutatós golyóstollal, hasznos jegyzetfüzettel, egy könyvvel. De a jutalomnak jutalomnak kell lenni. Ne egy korábban vett dologra mond rá, hogy ez a jutalom azért mert most sikerült lefogynod. A jutalmat akkor vedd meg magadnak, ha sikerült a diéta programod egy részfeladatát megvalósítani. És ha nem sikerül a terv semmiképpen se vedd meg a jutalmat. Az agynak érezni, érteni kell, hogy ez jutalom és tudnia kell, hogy miért jár, mivel lehet kiérdemelni. Fontos, hogy a jutalom értékét nem az ára határozza meg, hanem az, hogy neked mennyire kell, mennyire fontos. És még valami: Jutalom nem csak a program egészéért jár. Arányosan kisebb jutalmak minden részeredmény után megilletnek.



A diéta program részfeladatainak eredményes teljesítése után hiányzott az elismerés

Ennek a résznek a tárgyalása már az előző részben megkezdődött. Az eredményesség érdekében a jó diéta programokban az egész programot több kis apró darabra bontjuk. Mondjuk a két hónapos diéta programot 8-9 heti fogyókúrára. Minden héten ellenőrizzük az eredményt, értékeljük a munkánkat és siker esetén megjutalmazzuk magunkat. A végső cél érdekében minden részfeladat egyformán fontos. És minden részelismerés, minden jutalom is egyformán fontos.


A diéta programod megvalósítása során egyedül akartál megküzdeni a problémákkal

Az emberek, nagyon-nagyon kevés kivétellel, félnek a sikertelenségtől. Ezért, ha elmondják valakinek, hogy diétáznak, és a diéta nem sikerül, a sikertelenséggel is szembesülniük kell. Ha nem szóllnak a diétáról, a sikertelenségüket sem tudja meg senki. Csakhogy a környezet támogatása és ellenőrzése nélküli a diéta program megvalósításának körülbelül annyi az esélye, mint annak, hogy árnyék-bokszmeccsen kiütöd a saját árnyékodat. Semmi.



Becsaptad magadat a diéta programod megvalósítása során

Az ember sokmindenre képes azért, hogy elkerülje a sikertelenséget. Hazudik, nem mond igazat, pontatlanul mér, vagy azt mondja, hogy rosz a mérleg. És senkit sem tud olyan könnyen becsapni mint saját magát. Minden megbánás, lelkiismeret furdalás nélkül teszi. Amig ennek nem vetsz véget, ne számíts arra, hogy sikeres lesz a tartós fogyókúrád. Mint ahogy sok minden más sem. Számolj le ezzel. Most és mindörökre. Soha többet ne csapd be magadat.

Engedd, hogy segítsek.
Ha valahol az elmondottakban magadra ismertél, már félig meg is oldottad a problémát. Az életben nincs megoldhatatlan probléma. Ha az ember szembenéz a hibáival, reálisan felméri a helyzetet és meghatározza a céljait, szinte mindent meg tud oldani.
Ne csüggedj, mindenre van megoldás, csak meg kell találni. A megoldás ott van a DIÉTA PROGRAM oldalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...