2019. december 3., kedd

Írjál szakkönyvet!




Mekkora az érdeklődés a szakkönyvek iránt?

A szakkönyvek iránt mindig is jelentős érdeklődés volt. Ha nem számítjuk azokat a könyveket, amelyek népszerűsítését az oktatási programok segítik, mert szerepelnek a kötelező olvasmányok listájában, vagy amelyeket a televízió hatásosan népszerűsít azzal, hogy folytatásos sorozatot sugároz a regényről, a szakkönyvekből legalább háromszor annyi fogy, mint regényből.
A jó szakkönyv nem hosszú, elég tömör, de érthető, egyszerű, szakszavaktól mentes nyelvezeten íródott és ami a legfontosabb, azonnal megoldja az olvasó valamilyen fontos problémáját, amiért az olvasó hajlandó fizetni is. Ha írásnál ezt az alapelvet követed, sikeres szakkönyvíró leszel.
Jó bevezetési kampány esetén egy új szakkönyvből az első kilecven napban 1000 könyvet el lehet adni Magyarországon. Az első év végéig további 1000 könyv eladására lehet számítani, mig a teljes eladási szám megközelítheti a 10.000-et. Ez az utóbbi érték természetesen nagyban függ attól, hogy mekkora azok az emberek csoportja, akiket érdekel a szakkönyv témája.
Ugyanez a helyzet az olyan más országok nyelvén írt könyvekkel is, ahol a lakosság száma 7 és 10 millió között van. Német, francia, olasz, orosz, japán vagy indonéz nyelven írt könyvek esetében ennek a 10-15 szörösével számolhatunk, spanyol, portugál nyelven írt könyvek esetében a 20 szorosával, angol, hindi és kinai nyelvek esetében pedig legalább a harmincsorosával.
A könyvek eladásával kapcsolatban el kell mondani azt is, hogy a kereslet a bevezető kampány, illetve később a marketing kampányok idején emelkedik jelentősen. De ha az első 12 hónap mindegyikében írsz egy könyvet, később ezek a könyvek eladása olyan formában kiegészíti egymást, hogy folyamatosan jelentős jövedelemre számíthatsz.
Papirra nyomtatott szakkönyvek ára nagyon változó, de egy jó könyv esetében 3000 forintos árral mindenképpen számolhatunk. (Ezer eladott pédánynál ez 3 milliót jelent!) Az elektromos könyvek ára valamivel drágább lehet. Cd-n, vagy pendrájvon inkább 5000 forintos árral számolhatunk. A kiadók természetesen igyekeznek csökkenteni az árakat, arra gondolva, hogy az olcsóbb könyv iránt nagyobb lesz a kereslet. És ugyanígy igyekeznek csökkenteni a szerző részesedését is, mert ezzel a saját nyereégük növekszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...