2019. december 12., csütörtök

Milyen online vállalkozást érdemes indítani?



Online vállalkozások fajtái

Ha olyan vállalkozási ötletet keresel, amelyikkel online vállalkozó lehetsz és munkádat teljesen autómatizálni tudod, először mindenképpen meg kell ismerned az online vállalkozások fajtáit. Ezek teljesen automatizálható, pénz nélkül indítható vállalkozások, amelybe cégek csakúgy belefoghatnak, mint magánszemélyek. A munkához nincs szükség műhelyekre, gyárcsarnokokra, irodákra. Nincs szükség drága gépekre, felszerelésre. Csak egy számítástechnikai eszköz (számítógép, tablet, vagy okostelefon) és internetes kapcsolat szükséges hozzá. Ha felépítetted az online vállalkozásodat bárhol és bármikor dolgozhatsz. Kétségtelenül ezek a jövő vállalkozásai.
Az online vállalkozási forma nem alkalmas arra, hogy valamennyi vállalkozást online végezzünk az interneten. A teljesen online vállalkozások rendkivül kedvezőek, de a lehetőség és a számuk behatárolt. Az online vállalkozások közé sorolhatóak az olyan vállalkozások is, ahol ugyan a vállalkozó teljesen interneten online dolgozik, de a vállalkozás munkafolyamatában van olyan rész, ami online módon nem oldható meg, azt viszont nem a vállalkozó vállalata végzi, hanem kiközvetíti, más vállalatok végzik el. (Ilyen például az utóbbi időben mind népszerűbb dropshipping, ahol a dropshipping vállalkozó online munkát végez, mig a termék beszerzését, raktározását, kiszállítását az arra szakosodott kereskedelmi vállalt, a dropshipping anyacég végzi és ez még akkor is fizikai munkatevékenység és nem végezhető online, ha webshop cégről van szó. De hasonló munkák az affiliate tevékenységek is, ahol az ajánló vállalkozás, vagy magánszemély online munkát  végez, akár a munkáját teljesen autómatizálva, mig az a cég, amelyet ajáln, esetleg fizikai vállalkozási tevékenységet végez.) Az online vállalkozásokat, ez utóbbi esetet is figyelembe véve a következőkre oszthatjuk:
·         Szolgáltatások
·         Infotermékek gyártása
·         Oktatás
·         Tanácsadás
·         Előfizetéses termékek
·         Affiliate vállalkozások
·         Egyéb vállalkozások
·         Online média (újság, rádió, TV, blog, videoblog, honlap)
·         Könyvírás, könyívkiadás (e-book regény, mesegyüjtemény, szakkönyv...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...