2019. december 24., kedd

Online vállalkozás, amely a leggyorsabban hoz jövedelmet


Termékértékesítés (digitális és fizikai termékek - dropshipping)

A leggyorsabban jövedelmet adó vállalkozások ebbe a csoportba tartoznak. Ha pontosan felmérted a célcsoportodat és találtál olyan égető problémát, amelynek megoldásáért a célcsoport tagjai hajlandók fizetni, a vállalkozásod szinte az első naptól kezdve jövedelmező lehet. A vevők szeretnek olyan dolgokat vásárolni, amivel dicsekedhetnek. Ez a digitalis termékek esetében hátrányt jelent. Mivel a digitalis termékek értékesítése a legkedvezőbb online vállalkozási forma, érdemes azon gondolkodni, hogy hogyan tudod ezeket a termékeket fizikai formába is öltöztetni. E-könyv esetében megoldás lehet, ha CD-n, pendrájvon vagy más adathordozón árulod, vagy ilyen formában postán is megküldöd a vevőnek. Tanulmány esetében küldhetsz neki egy kinyomtatott példányt, szoftver esetében egy kinyomtatott feladatlistát. Ezzel azt is eléred, hogy a vevő magadja a postai címét is, ami később kapcsolattartásra jól jöhet majd.
Online vállalkozások esetében termékértékesítésnél elsősorban digitális termékek értékesítéséről beszélhetünk. De meghatározott módon akár fizikai termékekről is szó lehet (dropshipping). Ezen kivül beszélhetünk saját termék eladásáról, olyan termék eladásáról, amit másoktól szerzel be, sőt vannak olyan termékek is, amelyeket ingyenesen megkaphatsz, de pénzért adhatod tovább.
Saját termékek esetében ezek lehetnek fényképek, videók, zenei és más hanganyagok,  tanulmányok, információs anyagok. A lényeg, hogy itt nem megrendelésre írod meg az anyagokat, mint a szolgáltatások esetében, hanem elkészíted az anyagot, azután az Interneten felkinálod eladásra.
Ingyenesen beszerezhető anyagok: Ha egy kicsit szétnézel az Interneten, könnyen találhatsz olyan anyagokat, amelyekre esetleg valakinek szüksége lehet, hajlandó fizetni érte és te ezt az anyagot az Interneten ingyen beszerezheted (Nem engedély nélküli másolásra gondolok! Vannak olyan szerzők, akik egyes anyagaikat ingyenesen felkinálják, de te azokat akár pénzért is árulhatod.) Ezek az anyagok a leggyakrabban tanulmányok, elemzések, infografikák. Természetesen azt is megteheted, hogy megveszed bizonyos digitális anyagok eladási jogát és azután azokat így bocsájtod árúba.
·         Fizikai termékek esetében beszélhetünk akár saját, akár mások termékeiről is. Vannak olyan wabshopok, amelyek bizonyos összeg, vagy az eladási ár meghatározott százalékáért elvállalják a te termékeid értékesítését. Ezt például a világ egyik legnagyobb cége, az Amazon is megteszi (nem csak könyvek esetében!).
·         Dropshipping: Az előző eset egy specifikus változata, amikor más termékéről van szó. Te nyitsz egy virtuális webshopot, honlapot vagy blogot, amelyen keresztül árulod a dropshipping rendszergazda cég termékeit. Gyakorlatban csak a népszerűsítésen, a termékek ismertetésén kell dolgoznod, a megrendelés a dropshipping céghez fut be, ő intézi a kiszállítást és a megfizettetést is. Így elmondva a rendszer egy kicsit hasonlíthat az affiliate rendszerekhez, de a dropshippinggel sokkal több fajta terméket kinálhatsz, nagyobb a munkalehetőséged (és kötelezettséged is) és nagyobb jövedelemre is számíthatsz.

Ezek a munkák előnye: Hogy pénz nélkül indíthatók, hogy a vásárlóid nagy része magánember lehet
Hátránya: Ha a saját termékedet értékesíted, a vállalkozás indításának előkészítése hosszabb időt igényel, mert az eladásra kinált terméket el kell készítened. Ha mások termékét értékesíted könnyebben és gyorsabban kezdheted  amunkát, de a munkád mindig függ a termék gyártójától, a termék árát más határozza meg és a szállítási dinamika sem tőled függ. Ugyanakkor a vásárló az esetleges hibákért joggal bírálhat téged is. Hátrány az is, hogy a munka csak akkor lesz igazán eredményes, ha megfelelő ismertséget építesz ki magadnak és állandóan dolgozol a vállalkozásod reklámozásán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...