2019. december 3., kedd

Szakkönyvíróknak


Jó témát választottam?

Az, hogy egy-egy könyvből mennyi kel el, a kereslettől függ. Ha sikeres akarsz lenni, olyan témáról kelll írnod, ami iránt sokan érdeklődnek. Végezz egy kis kutatást, hogy megismerd ezeket a témákat:
1.    Írd össze, melyek azok a témák, amelyekkel kapcsolatban könyvet tudnál írni. Készíts egy 7-10 témás listát.
2.    Minden témával határoz meg 3-5 kulcsszavat (Kulcsszavak azok a téma szempontjából fontos szavak, amelyek alapján az internetes böngésző ember rákereshet egy-egy témára. A kulcsszónak szoros kapcsolatban kell lenni a tervezett könyv témájával).
3.    Keress kulcsszókereső programot. Több nagyon jó ingyenes program is van az interneten
4.    Írd be sorba a kulcsszavakat és nézd meg, hogy az adott szóra hány keresés volt. Ezeket írd be egy öt oszlopos táblázatba. Az első oszlopba a téma szerepeljen, a második oszlopban a kulcsszó, a harmadikban az, hogy a kulcsszóra hányan kerestek rá az utóbbi egy év alatt, a negyedikben pedig az utolsó hónap keresésének száma.
5.    Nyisd meg a keresődet és sorban írd be a kulcsszavkat. A keresési érték a kurenciára mutat rá: Arra, hogy egy-egy kulcsszóval kapcsolatban hány írást talált a böngésző. Ezek az értékek kerülnek az ötödik oszlopba.
Ezután összegezd az eredményeket. Keresd meg a harmadik oszlopban a tíz legjobb eredményt. Ezek azok, amelyekre a legtöbb kereset érkezett. Az ötödik oszlopban is keresd meg tíz legjobb eredményt. Az ötödik oszlop esetében annál jobb egy kulcsszó, minél kevesebb a találati lista. A két eredmény összevetésével keresd meg a három legjobb eredményt. Ha nem tudsz választani, vedd figyelembe a negyedik oszlop jelzését. Az a téma iránt növekszik jobban az érdeklődés, amelyik mellett itt nagyobb számot találsz. Azután nézd meg, hogy a kulcsszavak melyik témával, vagy témákkal kapcsolatosak. Erről a témáról, témákról írj szakkönyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...