2019. december 26., csütörtök

Fiataloknak, nőknek, idősebbeknek, ha vállalkozni akarnak:

 Tanácsadás


Ez a vállalkozási forma a klasszikus vállalkozások között is komoly elismerésnek örvend. Tanácsadással általában egy-egy tevékenység kiválló ismerői foglalkoznak. Így van ez az online vállalkozások között is. De nem kell ahhoz doktorátussal rendelkezni, hogy valakiből tanácsadó legyen. Ha az élet egy olyan területének kiválló ismerője vagy, amelyen az emberek egy csoportjának égető problémái vannak, a tanácsadás nagyon is megfelel számodra, mint online vállalkozási ötlet. A vállalkozás az egyes területeket jól ismerő fiatalok számára is ajálnható. Ha fiatal, vagy éppen túl fiatal vagy, tervezhetsz és indíthatsz ismerkedési tanácsadást, lehetsz valamelyik kedvelt internetes játék tanácsadója, vagy foglalkozhatsz más olyan problémával, amely a fiatalok számára fontos. Ha idősebb vagy, a tanácsadásod témája lehet a munkád, a hobbid, vagy amit valamikor tanultál. A nők számára pedig itt vannak a kimondottan női dolgok: bőrápolás, egészség, babaápolás, gyereknevelés, divat... 
Mag kell különböztetni a tanácsadót az egy-egy munkát elvéguő vállalkozótól, noha sokszor a tanácsadó is végez munkafeladatokat is, mint például a karriertanácsadó, aki segíti a gyermek, vagy fiatal karrierjét és ehhez honlapot, blogot készít, posztírást mutat be a gyakorlatban. Alapjában véve más munkát végez a kertépítő tanácsadó és a kertépítő, például. A kertépítő dolgozik többet és a kertépítő tanácsadó keres többet.

Manapság a fejlett országokban keresett tanácsadók a következők:
Életstílus tanácsadók,
Testedzési tanácsadók,
Rekreációs tanácsadók
Gyereknevelési tanácsadók
Öltözködési tanácsadók
Értékesítési tanácsadók
Szociális média tanácsadói vállalkozásoknak...

A jövőben valószínűleg a kevésbé fejlett vidékeken is nagyobb szerepet kapnak majd ezek a tanácsadási szolgáltatások. De valószínűleg keresettek lesznek a következők is:
Lakberendezési tanácsadó
Autóvásárlási tanácsadó
Pénzügyi tanácsadó
Bankkölcsön tanácsadó
Babaváró tanácsadó
Életprobléma megoldási tanácsadó...
.

Ezek a munkák előnye: Hogy pénz nélkül indíthatók, hogy a vásárlóid magánemberek. Előny az is, hogy jelentős ismeretséget és társadalmi elismerést érhetsz el. Fontos előny, hogy a tanácsadás egyike azoknak az online vállalkozási formáknak, amelyekkel a legmagasabb jövedelem érhető el és hogy aránylag nagyon magas óradíjat kérhetsz a munkádért.


Hátránya: Hogy a tanácsadói vállalkozás azok a vállalkozások közé tartozik, amelyek megszervezése és felfuttatási időszaka a leghosszabb. A tanácsadó valójában a saját idejét adja el, tehát a klienseinek a száma, és így a jövedelmének legmagasabb szintje is véges (noha cseppet sem alacsony). Hátrány az is, hogy a munka csak akkor lesz igazán eredményes, ha megfelelő ismertséget építesz ki magadnak és állandóan dolgozol a vállalkozásod reklámozásán. Csak a valóban nagyon kitartó és a munkájukkal szemben elkötelezett emberek számára ajálnható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...