2019. december 14., szombat

Niche vállalkozási ötletek

Hogyan legyek niche vállalkozó?

Ildikó, 37: Indítottam egy webshopot egy ingyenes platformon. Csak tíz termékem lehet fönt. Élelmiszerkiegészítőkkel foglalkozok. Nem nagyon megy az üzlet. Gondoltam, átalakítom Niche vállalkozássá. Akkor jobban fog menni?
Válasz: Nem igazán értem a kérdést. Egy vállalkozás vagy Niche vállalkozás vagy nem. Niche vállalkozásnak a réspiacra kialakított vállalkozásokat értjük. A te esetedben, ha az élelmiszerkiegészítő minden embernek megfelel, akkor az általános vállalkozás- Ha olyan szerekkel foglalkozol, amely mondjuk a cukorbetegeknek is megfelel, akkor ez már niche vállalkozás. Érdemes rá így fokuszálni, így gondolni. Érdemes a marketinget is erre az ötletre kiélezni.
A gazdaságra jellemző, hogy aki mindenkihez beszél, az senkihez se beszél. Inkább választjál ki egy szegmenset a célcsoportodból és a termékeiddel csak azokat célozd meg. Az egészséges élelmiszerkiegészítők esetében ez lehet a következő:

  • Terhes nők élelmiszerkiegészítője
  • Gyermekek élelmiszerkiegészítője, amelyek segítik a szabályos fejlődést és növekedést
  • Cukorbetegek élelmiszerkiegészítője (Ha a készítmény megfelel ennek)
  • Sportolók élelmiszerkiegészítője
  • Idősek élelmiszerkiegészítője (mondjuk lassítja az öregedést)
  • Női változókori élelmiszerkiegészítője...
A nishe vállalkozásokkal kapcsolatban többet olvashatsz ezen az oldalon: https://onlinevilag.blogspot.com/p/niche-respiac-vallalkozasi-otletek.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, segíts nekem. Érdakal a véleményed. Írd ide (Köszönöm):

Niche online vállalkozási ötletek

 Hogyan keressek niche vállalkozási ötleteket?   Amy, 16: Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy vállalkozást indítsak. Ezért inkább azokat a...